Bábovka (hrníčková, olejová)

Ivana41 Kuchařka:

Doba přípravy: 50 minut Moučníky , Bábovky 109 názorů

550
Recept si zatím oblíbilo 50 kuchařů

Suroviny

2,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru písek
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3/4 hrnku oleje
1 hrnek mléka
kakao
sádlo nebo olej na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Recept si zatím oblíbilo 50 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme šlehačem, troubu rozpálíme na 160 °C, bábovku vymažeme, nalijeme asi půlku těsta, do zbytku (co zbylo v míse) přidáme kakao a nalijeme do formy. Pečeme asi 40 minut. Kontroluji špejlí, zda už je propečená.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 57 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bábovka (hrníčková, olejová)

  • simi14 simi14

    Jarda:Já na vláčnější bábovku přidávám 2 jablka nahrubo nastrouhaná. Formu vysypávám strouhaným kokosem a bábovka dostane i příjemnou vůni.

    Odpovědět

  • Jarda Jarda

    Přidal jsem do ní nastrouhanou bramboru, nemám rád suchou bábovku,(jak říkám zasedá) a tou bramborou je vláčnější a dobře se polyká, je mokřejší, ale jinak výborný recept a dávám:yes::yes::-D

    Odpovědět

  • Verca18 Verca18

    Vynikající bábovka, která je velmi rychlá a jednoduchá a při to výtečná. Divala jsem se, že nebylo třeba šlehat bílky a pak je do těsta přidávat. Myslela jsem si, že tím bábovka nebude nadýchaná. Ale byla moc dobrá. Díky za recept!!!:-):yes:

    Odpovědět

  • ufounek17 ufounek17

    Tak buchta se peče a vypadá zatím dobře. Není náročná na ingredience a narozdíl od jiných receprů stačí jen dvě vejce...jinde bývá až 6 vajec, to mi přijde zbytečné. Sice se dlooooouho peče,ale určitě bude stát za to :-p

    Odpovědět

  • Eva Eva

    Dnes jsem udělala vaší bábovku dělala jsem ji půl ořech a půl vanilka povedla se i když jsem z počátku jsme byli skeptický zdálo se nám těsto příliš tuhé ale výsledek skvělí :-Ktop recepty

    Odpovědět

  • Vladka Vladka

    Jednoduchý receptík - takové mám nejradši, jen jsem si ho trochu vylepšila -mouku jsem použila špaldovou a bio celozrnou pšeničnou,třtinovým cukrem, dále jedním nastrouhaným jablíčkem (to je pak ještě vláčnější) a ořechama- ty miluji ve všem. s tou troubou menší trable - původně v uvedenou dobu byla ještě syrová ale pak už zase přičmoudlá když jsem ji nechala déle, mě to vlastně nevadí - radši tmavší, než nedopečená :-)

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana

    Dělala jsem vše podle návodu a musím říct,že raději zůstanu u mě varianty. Je suchá a gumová :no:.

    Odpovědět

  • Kateřina (14let) Kateřina (14let)

    Skvělý recept! Bábovka je výborná a rychlá ! :)
    Dnes jsem ji upekla a nemůžu si ji vynachválit! :)

    :-8

    Odpovědět

  • evule evule

    Dnes jsem ji upekla v pekarně a nema chybu:yes:

    Odpovědět

  • dasa64 dasa64

    Je moc dobrá a už je v oblíbených:-)

    Odpovědět

  • Karl Karl

    UDAKON:

    tak, že když špejli vytahneš, není na ní syrový těsto...:-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    UDAKON: peč ji při 175 st. 50 minut, za tu dobu bude určitě upečená a když do ní píchneš suchou špejlí, tak upečená bude, když se na špejli nic nepřichytí;-)

    Odpovědět

  • UDAKON UDAKON

    Ahoj tuhle bábovku už jsme dělali nekolikrát s tátou ale teď si ji chci udělat sám doma a tak mě jen zajímá .. jak poznám že už je hotová když do ní pichnu spejlí :D :-? :-? :-?

    Odpovědět

  • Sara12 Sara12

    Už je v troubě,jsem zvědavá jaká bude :-8:-p

    Odpovědět

  • Ota Ota

    A tak jsem tuto bábovku vyzkoušel moc dobrá doopravdy dobrá.Ale když peče moje žena tu svou tak tu má o třídu výš no ale pochvalu jsem dostal a dal jsem do ní hrozinky namočené v RUMU moc dobrý.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo