Bábovka (hrníčková, olejová)

Moučníky Bábovky Doba přípravy: 50 minut příprava , 40 minut tepelná úprava 122 názorů

Moučníky Bábovky Doba přípravy: 50 minut příprava , 40 minut tepelná úprava 122 názorů

Suroviny

2,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru písek
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3/4 hrnku oleje
1 hrnek mléka
kakao
sádlo nebo olej na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme vejce s cukry do pěny. Přidáme ostatní suroviny a vše smícháme šlehačem. Troubu rozpálíme na 160 °C. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme, nalijeme asi půlku těsta, do zbytku přidáme kakao, důkladně promícháme a přilijeme do formy.

  2. Pečeme asi 40 minut. Kontroluji špejlí, zda už je propečená.

Komentáře k receptu Bábovka (hrníčková, olejová)

  • NIDEC NIDEC

    Jednoducha babovka.kdyz jsme sami chlapi na chalupe tak je za hodku hotova a za hodku a pul snezena????????

    Odpovědět

  • kucharka-pekarka kucharka-pekarka

    Jednoduchý recept na výbornou bábovku. Doporučuji. :-)

    Odpovědět

  • klarka01 klarka01

    Výborná klasická bábovka, která se chuťově velmi podobá té od mojí babičky :) Naprosto jednoduchý recept se super výsledkem :yes: Těsto jsem měla tak akorát, husté, ale stále tekuté. Možná dávejte pozor na velikost hrnku, já jsem použila hrníčkové odměrky :-8

    Odpovědět

  • innis innis

    Bábovka značně jednoduchá a přitom svou skvělou jemnou chutí naprosto srovnatelná s těmi náročnějšími. Jinou v podstatě nepeču, všem moc chutná ;-). Člověk by neřekl, že takto jednoduchý recept dopadne tak skvěle :-K:yes:

    Odpovědět

  • The_ressa The_ressa

    Vajíčka sem oddělila, sníh vmíchala na konec. Vše dle receptu a těsto husté, se sněhem, tak akorát. Kakao jsem dala 2 lžíce a přidala trochu mléka, pro lepší konzistenci.
    Obvykle nepeču ,,hrníčkové” recepty, raději sladké moučníky vážím, protože mám jistotu, ale tahle bábovka se povedla i ,,od oka”. :yes:

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Výborná klasika ... :yes: ... Byla hned pryč. :-8

    Odpovědět

  • Zlata 17 Zlata 17

    Byla výborná. Přidala jsem trochu sifonu, také se mi zdálo těsto hustší, ještě jsem přidala trochu citronové kůry z čerstvého citronu. Dám příště méně cukru. Určitě si recept uložím a vrátím se k němu. Děkuji za něj.:yes:

    Odpovědět

  • bol bol(neregistrovaný)

    Zrovna ji peču v troubě, tak jsem zvědav jak se povedla<3

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Bábovka je výborná, vůbec jsem neměla těsto tuhé, krásne šlo nalít , dovnitř jsem dala pokrájená jablka na kostičky , rozinky a pak zalila tmavým těstem,mňamka:-K

    Odpovědět

  • Zz Zz(neregistrovaný)

    Uz se pece v troube! Testo zatim vypadalo tuhe, tak uvifime!:-D

    Odpovědět

  • Barbora Barbora(neregistrovaná)

    Testo je dost hutne, tak jsem zvedava, co z toho vznikne. Uz se pece v troube :-)

    Odpovědět

  • JanaJanicka JanaJanicka

    Výborná bábovka. Nejprve jsem vyšlehala vajíčka s cukrem, přidala jsem olej a zbytek surovin. Cukru bohatě stačí slabý půl hrnek. Nalila jsem 3/4 těsta do formy a do zbytku přidala mleté vlašské ořechy. Fantazii se u tohoto typu bábovky nekladou. Přidávám další bodík a ukládám recept :-K;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Katka 007 Katka 007

    Tak se peče v troubě! Doufám že se mi povede stejně jako ten malý mafin co jsem před chvilkou vytáhla z trouby (zbylo mi těsto) takže teď musím sedět a hlídat aby se mi nepřepekla :-D. Co se týče stupňů a doby tak jak už někdo psal, je to opravdu zbytečné se o tom dohadovat - někdo má hlubší, ale menší formu a někdo nižší, ale širší formu. Taky tu má každý úplně jinou troubu a někdo má i více programů (pečení zezhora i zespoda, horkovzdušné pečení, oboje naráz…) a já program prohodím třeba třikrát. Takže to nejlepší co můžete dělat je sledovat přes dvířka a když přestane růst tak každých 5-10 minut udělat "pokus" se špejlí jestli už je hotová.:-p přeji hodně štěstí v pečení a autorce moc děkuji za skvělý recept:yes:

    Odpovědět

  • simi14 simi14

    Jarda:Já na vláčnější bábovku přidávám 2 jablka nahrubo nastrouhaná. Formu vysypávám strouhaným kokosem a bábovka dostane i příjemnou vůni.

    Odpovědět

  • Jarda Jarda(neregistrovaná)

    Přidal jsem do ní nastrouhanou bramboru, nemám rád suchou bábovku,(jak říkám zasedá) a tou bramborou je vláčnější a dobře se polyká, je mokřejší, ale jinak výborný recept a dávám:yes::yes::-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 7 9

Tématické fráze: hrníčková bábovka olejová bábovka olejová bábovka nejlepší babovka hrnickova babovka babovka s olejem bábovka hrničková recept olejová bábovka recept bábovka olejová recept na bábovku recept na olejovou bábovku výborná tvarohová bábovka hrníčková tvarohová babovka s olejem dobrá olejová bábovka recept olejová buchta hrníčková bábovka recept hrníčková bábovka recept nejlepší olejová bábovka hrnkova babovka rychla babovka hrnickova