Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka (hrníčková, olejová)

Receptů na bábovku je nespočet a každá rodina má jistě ten svůj. Možná hned několik. My pro vás máme klasiku v podobě olejové hrníčkové bábovky. Recept ocení každý, kdo nerad špiní velké množství nádobí, protože na přípravu budete potřebovat jen velkou mísu a hrnek na odměřování surovin.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

9. 1. 2011 12:56

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie21 850 kJ / 5 223 kcal
Bílkoviny88,36 g
Tuky212,62 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy729,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

NIDEC

30. 7. 2021 15:29

Jednoducha babovka.kdyz jsme sami chlapi na chalupe tak je za hodku hotova a za hodku a pul snezena????????

kucharka-pekarka

3. 5. 2021 00:07

Jednoduchý recept na výbornou bábovku. Doporučuji. :-)

klarka01

30. 1. 2021 21:10

Výborná klasická bábovka, která se chuťově velmi podobá té od mojí babičky :) Naprosto jednoduchý recept se super výsledkem :yes: Těsto jsem měla tak akorát, husté, ale stále tekuté. Možná dávejte pozor na velikost hrnku, já jsem použila hrníčkové odměrky :-8

innis

2. 5. 2020 12:16

Bábovka značně jednoduchá a přitom svou skvělou jemnou chutí naprosto srovnatelná s těmi náročnějšími. Jinou v podstatě nepeču, všem moc chutná ;-). Člověk by neřekl, že takto jednoduchý recept dopadne tak skvěle :-K:yes:

The_ressa

9. 4. 2020 08:42

Vajíčka sem oddělila, sníh vmíchala na konec. Vše dle receptu a těsto husté, se sněhem, tak akorát. Kakao jsem dala 2 lžíce a přidala trochu mléka, pro lepší konzistenci.
Obvykle nepeču ,,hrníčkové” recepty, raději sladké moučníky vážím, protože mám jistotu, ale tahle bábovka se povedla i ,,od oka”. :yes:

martiline

29. 11. 2017 19:57

Výborná klasika ... :yes: ... Byla hned pryč. :-8

Zlata 17

31. 10. 2017 21:15

Byla výborná. Přidala jsem trochu sifonu, také se mi zdálo těsto hustší, ještě jsem přidala trochu citronové kůry z čerstvého citronu. Dám příště méně cukru. Určitě si recept uložím a vrátím se k němu. Děkuji za něj.:yes:

bol

24. 6. 2017 10:35

Zrovna ji peču v troubě, tak jsem zvědav jak se povedla<3

Jana

22. 6. 2017 17:19

Bábovka je výborná, vůbec jsem neměla těsto tuhé, krásne šlo nalít , dovnitř jsem dala pokrájená jablka na kostičky , rozinky a pak zalila tmavým těstem,mňamka:-K

Zz

27. 4. 2017 22:13

Uz se pece v troube! Testo zatim vypadalo tuhe, tak uvifime!:-D

Barbora

6. 11. 2016 10:07

Testo je dost hutne, tak jsem zvedava, co z toho vznikne. Uz se pece v troube :-)

JanaJanicka

29. 9. 2016 12:40

Výborná bábovka. Nejprve jsem vyšlehala vajíčka s cukrem, přidala jsem olej a zbytek surovin. Cukru bohatě stačí slabý půl hrnek. Nalila jsem 3/4 těsta do formy a do zbytku přidala mleté vlašské ořechy. Fantazii se u tohoto typu bábovky nekladou. Přidávám další bodík a ukládám recept :-K;-):yes::yes::yes:

Katka 007

2. 6. 2016 21:30

Tak se peče v troubě! Doufám že se mi povede stejně jako ten malý mafin co jsem před chvilkou vytáhla z trouby (zbylo mi těsto) takže teď musím sedět a hlídat aby se mi nepřepekla :-D. Co se týče stupňů a doby tak jak už někdo psal, je to opravdu zbytečné se o tom dohadovat - někdo má hlubší, ale menší formu a někdo nižší, ale širší formu. Taky tu má každý úplně jinou troubu a někdo má i více programů (pečení zezhora i zespoda, horkovzdušné pečení, oboje naráz…) a já program prohodím třeba třikrát. Takže to nejlepší co můžete dělat je sledovat přes dvířka a když přestane růst tak každých 5-10 minut udělat "pokus" se špejlí jestli už je hotová.:-p přeji hodně štěstí v pečení a autorce moc děkuji za skvělý recept:yes:

simi14

28. 3. 2016 15:28

Jarda:Já na vláčnější bábovku přidávám 2 jablka nahrubo nastrouhaná. Formu vysypávám strouhaným kokosem a bábovka dostane i příjemnou vůni.

Jarda

3. 3. 2016 17:50

Přidal jsem do ní nastrouhanou bramboru, nemám rád suchou bábovku,(jak říkám zasedá) a tou bramborou je vláčnější a dobře se polyká, je mokřejší, ale jinak výborný recept a dávám:yes::yes::-D

1 2 3 4 5 7 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hrníčková bábovka olejová bábovka olejová bábovka nejlepší babovka hrnickova babovka babovka s olejem bábovka hrničková recept olejová bábovka recept bábovka olejová recept na bábovku recept na olejovou bábovku výborná tvarohová bábovka hrníčková tvarohová babovka s olejem dobrá olejová bábovka recept olejová buchta hrníčková bábovka recept hrníčková bábovka recept nejlepší olejová bábovka hrnkova babovka rychla babovka hrnickova

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, prášek do pečiva, cukr vanilkový, vejce, olej, mléko, kakao, sádlo, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Bábovka (hrníčková, olejová)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wk81