

Bábovka (hrníčková, olejová)
Suroviny
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru písek
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- kakao
- sádlo nebo olej na vymazání
- hrubá mouka na vysypání
Postup přípravy receptu
Vše smícháme šlehačem, troubu rozpálíme na 160 °C, bábovku vymažeme, nalijeme asi půlku těsta, do zbytku (co zbylo v míse) přidáme kakao a nalijeme do formy.
Pečeme asi 40 minut. Kontroluji špejlí, zda už je propečená.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bábovka (hrníčková, olejová)
-
Bábovka značně jednoduchá a přitom svou skvělou jemnou chutí naprosto srovnatelná s těmi náročnějšími. Jinou v podstatě nepeču, všem moc chutná
. Člověk by neřekl, že takto jednoduchý recept dopadne tak skvěle
-
Vajíčka sem oddělila, sníh vmíchala na konec. Vše dle receptu a těsto husté, se sněhem, tak akorát. Kakao jsem dala 2 lžíce a přidala trochu mléka, pro lepší konzistenci.
Obvykle nepeču ,,hrníčkové” recepty, raději sladké moučníky vážím, protože mám jistotu, ale tahle bábovka se povedla i ,,od oka”. -
Výborná klasika ...
... Byla hned pryč.
-
Byla výborná. Přidala jsem trochu sifonu, také se mi zdálo těsto hustší, ještě jsem přidala trochu citronové kůry z čerstvého citronu. Dám příště méně cukru. Určitě si recept uložím a vrátím se k němu. Děkuji za něj.
-
Zrovna ji peču v troubě, tak jsem zvědav jak se povedla
-
Bábovka je výborná, vůbec jsem neměla těsto tuhé, krásne šlo nalít , dovnitř jsem dala pokrájená jablka na kostičky , rozinky a pak zalila tmavým těstem,mňamka
-
Uz se pece v troube! Testo zatim vypadalo tuhe, tak uvifime!
-
Testo je dost hutne, tak jsem zvedava, co z toho vznikne. Uz se pece v troube
-
Výborná bábovka. Nejprve jsem vyšlehala vajíčka s cukrem, přidala jsem olej a zbytek surovin. Cukru bohatě stačí slabý půl hrnek. Nalila jsem 3/4 těsta do formy a do zbytku přidala mleté vlašské ořechy. Fantazii se u tohoto typu bábovky nekladou. Přidávám další bodík a ukládám recept
-
Tak se peče v troubě! Doufám že se mi povede stejně jako ten malý mafin co jsem před chvilkou vytáhla z trouby (zbylo mi těsto) takže teď musím sedět a hlídat aby se mi nepřepekla
. Co se týče stupňů a doby tak jak už někdo psal, je to opravdu zbytečné se o tom dohadovat - někdo má hlubší, ale menší formu a někdo nižší, ale širší formu. Taky tu má každý úplně jinou troubu a někdo má i více programů (pečení zezhora i zespoda, horkovzdušné pečení, oboje naráz…) a já program prohodím třeba třikrát. Takže to nejlepší co můžete dělat je sledovat přes dvířka a když přestane růst tak každých 5-10 minut udělat "pokus" se špejlí jestli už je hotová.
přeji hodně štěstí v pečení a autorce moc děkuji za skvělý recept
-
Jarda:Já na vláčnější bábovku přidávám 2 jablka nahrubo nastrouhaná. Formu vysypávám strouhaným kokosem a bábovka dostane i příjemnou vůni.
-
Přidal jsem do ní nastrouhanou bramboru, nemám rád suchou bábovku,(jak říkám zasedá) a tou bramborou je vláčnější a dobře se polyká, je mokřejší, ale jinak výborný recept a dávám
-
Vynikající bábovka, která je velmi rychlá a jednoduchá a při to výtečná. Divala jsem se, že nebylo třeba šlehat bílky a pak je do těsta přidávat. Myslela jsem si, že tím bábovka nebude nadýchaná. Ale byla moc dobrá. Díky za recept!!!
-
Tak buchta se peče a vypadá zatím dobře. Není náročná na ingredience a narozdíl od jiných receprů stačí jen dvě vejce...jinde bývá až 6 vajec, to mi přijde zbytečné. Sice se dlooooouho peče,ale určitě bude stát za to
-
Dnes jsem udělala vaší bábovku dělala jsem ji půl ořech a půl vanilka povedla se i když jsem z počátku jsme byli skeptický zdálo se nám těsto příliš tuhé ale výsledek skvělí
top recepty