Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na česneku

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Středně náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min podle tuhosti masa

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava, podle tuhosti masa)

V receptu najdeme naprosto dokonalou kombinaci dušeného hovězího masa, českého česneku a přiměřeného množství hořčice. Šťavnaté hovězí na česneku podáváme obvykle s knedlíkem, ale chutnat nám bude i s těstovinami.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 429 kJ /
581 kcal
Bílkoviny10,36 g
Tuky33,90 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,24 g
Sůl8,00 g
Sacharidy54,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme. Krok 2: Cibuli usmažíme lehce do růžova na malém množství oleje nebo sádla v tlakovém hrnci. Krok 3: Přidáme nakrájené maso a za stálého míchání opékáme, dokud se šťáva z masa nevydusí a tuk se neodděluje od šťávy. Krok 4: Přidáme plnotučnou hořčici, zarovnanou lžičku soli a celé stroužky oloupaného česneku, které se při dušení rozpadnou. Krok 5: Zamícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso z větší části ponořené. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 40 minut (do změknutí). Tento čas je pouze orientační, záleží na kvalitě masa. Krok 6: Podle toho, kolik potřebujeme šťávy, přilijeme vroucí vodu a zahustíme tmavou jíškou, kterou necháme alespoň 20 minut pozvolna provařit. Krok 7: Hovězí na česneku podáváme s knedlíkem, ale vhodné jsou i těstoviny.

TIP: Víte, jak nejlépe skladovat česnek?

Zveřejněno 27. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na česneku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QL50

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na česneku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QL50

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dělávám v remosce, nechávám jen šťávu a podávám s bramborovým knedlíkem a špenátem. Vynikající. :-K

Dělala jsem podle receptu a bylo to vynikající. Přílohu jsem dala bramborové noky.<3

:-)<3:yes::yes: také máme rádi a dělám už hodně let tuto dobrotu :-K

nemám tlakový hrnec jak dlouho to mám dusit? :-(

dita1981: kým nezmäkne mäso.

Milan Lankowicz 11. 9. 2016 11:28
Recept je napsany velmi prehledne, dneska jdu delat hovezi na cesneku poprve, tak snad se zadarii :) :-D

Takže dneska jsem udělala tento recept. A musím říct, že je naprosto luxusní. :yes::-D

Děkuji všem za pochvalu. Vařím to poměrně často, milujeme česnek.:-)

JanaB1: Podavam k tomu i spenat

parádní recept, pěkně popsáno, ujedla bych se, máš to pěkné:-K:yes:

Jako jsem si už u tvých receptů zvykl-zase paráda:yes::yes::yes::yes:

Jiřička 27. 1. 2013 14:02
Také dělám hovězí na česneku, ale z loupané plece, kterou prošpekuji, osolím, dám do pekáčku, nakrájím rajčata, dám máslo, podleji a ještě pokrájím kousek špeku a prolisovaný česnek. Přiklopím druhým pekáčem a dám péct do trouby, podlévám. Nechám péct až je maso měkké, pak ho vyndám a vše co zbyde po pečení zahustím a rozmixuji tyčovým mixérem. Jako přílohu dělám také br. knedlíky a okurkový salát.

To vypadá dobře. Porce jako pro mého manžela:-)).:yes:

hmm,knedle bych jedla 5 dní...:-D:-D

Tématické fráze:
hovězí na česneku, hovězí na česneku v troubě, hovězí pečeně na česneku, hovezi na cesneku recept, hovězí kostky na česneku, hovězí maso na česneku recept, recept hovězí na česneku, hovězí maso na česneku, recept na hovězí na česneku, recepty hovezi na cesneku, hovezi predni na cesneku, hovězí na česneku recepty, hovezi nacesneku, hovezí na na česneku, hovězí na česneku, hovezi na cesnek, hovězí kousky na česneku, na cesneku, hovezinacesneku, hovězí n česneku

Suroviny:
přední hovězí, olej, česnek, hořčice plnotučná, sůl, cibule, jíška tmavá instantní

Přidat fotografie receptu