Holandské řízky

Suroviny

500 g mletého vepřového masa (nejlíp vepřová plec)
200 g nastrouhaného eidamu
1 hrnek mléka
sůl
pepř
Na obalení:
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Den předem promícháme maso s mlékem a dáme do lednice. Druhý den přidáme sýr, osolíme a opepříme. Navlhčenýma rukama tvarujeme řízky.

  2. Řizky nejdřív ponoříme do rozšlehaného vejce a pak obalíme ve strouhance. Celý proces obalení zopakujeme ještě jednou. Na oleji usmažíme.
    Jako přílohu dávám bramborovou kaši.

Komentáře k receptu Holandské řízky

  • babinajaruna babinajaruna

    Mňam<3

    Odpovědět

  • UnholyKetty UnholyKetty

    Mňam :yes: tohle je nesmrtelná klasika, též přidávám foto

    Odpovědět

  • chose chose

    Romario: ano presne tak..jedine z bucku..nejlepe namlety ;-)bucek + mleta..

    Odpovědět

  • entel entel

    Charlie138415:

    Odpovědět

  • Romario Romario

    Opět úžasný oběd. Dělám již po několikáté, jedině z bůčku,sýr podle toho, co u nás mají. Dnes i s fotkou. :yes:<3

    Odpovědět

  • Ludmila B Ludmila B

    úžasný recept dělám po několikáté..nemá chybu :-):yes:

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Do holandských řízků patří jemně posekaná petrželka, na to jste tu všichni zapomněli.

    Odpovědět

  • Milo1 Milo1

    Janinan: :-D

    Odpovědět

  • jiří jiří(neregistrovaný)

    Díky byli nejlepší co jsem kdy jedl:yes::-)<3

    Odpovědět

  • Lumiel Lumiel

    Mnam mnam <3

    Odpovědět

  • Charlie138415 Charlie138415(neregistrovaný)

    mika59: Asi mi to uniklo, ale nepsala jsem, že se jedná o holandský řízek, jen že dělám podle receptu (viz citace textu), tudíž trošku nechápu Váš koment. Klaxické HŘ nám nechutnají a toto je dobrá varianta. Jinak pokud jsme u těch názvů jídel s doslovným dodržováním surovin, vezměme např. takovou bramborovou kaši. X lidí X chutí a každý ji dělá jinak... Záleží, komu co chutná ;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Charlie138415: To je všechno fajn, ale to už je úplně něco jiného...ale Holandský řízek ne...:-( to je spíše karbanátek se sýrem...

    Odpovědět

  • Charlie138415 Charlie138415(neregistrovaný)

    Dělám už léta dle receptu . 1kg bůčku, 150-200g eidamu, 1 cibule, 1-2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 namočený rohlík v mléce - toto vše semelu ( maso na kostky, prokládám do strojku maso, sýr, cibuli - toto pomáhá dobře čistit strojek a tolik se to neucpává, nakonec dám do strojku rohlík namočený v mléce - krásně strojek dočistí), do semleté směsi přidám dle chuti sůl, pepř, 1 vajíčko. udělám placičky a obaluji již jen ve strouhance. K těmto řízečkům dělám bramborovou kaši a vždy zmizí tak rychle, že většinou na druhý den žádný nezbyde. Pokud mám doma slaninu, přidám do strojku k masu pár kousků, dodá masíčku další vytuněnou chuť navíc. Ale není třeba.

    Odpovědět

  • Janinan Janinan(neregistrovaný)

    Any: Naprosto s vámi souhlasím. Ovšem dnes sehnat tučný bůček je dost problém. Prasata jsou zřejmě krmena podle zásad zdravé výživy.

    Odpovědět

  • nada nada(neregistrovaná)

    Any: mate pravdu--z bučku jsou štavnate:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 6 8 10

Tématické fráze: holandský řízek holandský řízek holandský řízek recept holandské řízky z mletého masa holanský řízek holanské řízky recept na holandský řízek recepty holansky rizky recept holandský řízek holanský řízek recept pravý holandský řízek holandský řízek se sýrem holanské řizky recept recepty holandský řízek maminčiny recepty holandský řízek holandský řízek podle pohlreicha holandské karbanátky holadsky řizek pravý holandský řízek recept recept na holanské řízky