Rychlý přírodní vepřový řízek

janaplucarova Kuchařka:

Doba přípravy: 30 minut PT0H30M podle počtu plátků kotlety Jiné maso 18 názorů

519

Suroviny

4 vepřové kotlety
sůl
pepř
hladká mouka
olej
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Obalíme v hladké mouce a dáme na pánev, kde je rozpálený olej.

  3. Osmahneme po obou stranách a zalijeme trochou vody (abychom měli trochu šťávy). Když je šťávička řídká, tak přidáme ještě trošku mouky rozdělané ve vodě. Nejraději ke kotletkám dělám bramborovou kaši. Salát, kyselý, sladký kompot, prostě cokoli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 524 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlý přírodní vepřový řízek

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Iva: zrovna jsem tuto dobrotu poobědvala, ale s těstovinami

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Ještě žampióny a nemá to chybu

    Odpovědět

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    Dělám podobně- jen po osmahnutí masa přidávám cibulku na jemno.Pak tu vodu nebo vývar a dusím do měkka s bobkovým listem (pak vyndám) a troškou worchesterové omáčky. Je to výborné s rýží nebo brkaší :yes:

    Odpovědět

  • Hemene Hemene

  • Tomas Tomas(neregistrovaný)

    hledal jsem recept na rizek na prirodno a z tohodle mi neni jasne, jak udelam tu stavu ... to jako prileju do te panve s těma řízkama tu vodu a ještě tu mouku s vodou ? je to popisovane pro nekoho kdo už vaří, ale kdo nevaří, tak je to nepoužitelné ... děkuji .... :-//

    Odpovědět

  • Bob Bob(neregistrovaný)

    Dělám zásadně na SÁDLE! Je to lepší!:-p

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    velice dobré je po osmažení přilít deci bílého vína,zalít vývarem,šťáva má lahodnější chuť.

    Odpovědět

  • Charlotte191 Charlotte191

    super jednoduchý a chutný recept, já jen přidala do omáčky nadrobno nakrájené sušené houby a bylo to skvělý :-)

    Odpovědět

  • lomacka lomacka

    Dana61: dobrej je i křen:-p

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Včera jsem vyzkoušela na dnes do práce - po osmažení jsem ale zalila vodou, my musíme mít hodně šťávy, šupla do trouby, dala jen asi na 130st. odskočila k zubaři, ten se protáhl, takže to bylo v troubě asi 1,5 hod.:-O, ale byla to neskutečná dobrota. Masíčko měkounké a šťáva tak akorát zahuštěná.
    Super recept, dělala jsem k tomu těstoviny a ještě dnes mí kluci hledali, jestli něco nezbylo v lednici:-*
    Díky, vidím, že bod už proběhl někdy dříve;-(, škoda, tak aspoň další pomyslný:yes::-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Jani - tuto klasiku nikdy neodmítáme, a je to opravdu dobrota :-D:yes: někdy dávám na kotletku i volské oko

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Dělám skoro stejně. Používám čerstvě a hrubě drcený barevný pepř, maso prudce osmahnu po obou stranách, vyjmu, do výpeku přidám mouku, tu chvíli osmahnu jako jíšku, přidám vodu a za stálého míchání nechám zavařit a pak dám zpět maso. Na 4 porce používám zhruba 15 - 20 g mouky, záleží na tom, kolik potřebujeme šťávy. Tady moc šťávy nedělám. Je to opravdu rychlá příprava chutného masa. Přidávám fota:-8 a samozřejmě bodík:yes:

    cathleen::-)) U nás to bylo zrovna tak;-):yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Dnes jsem udělala k obědu a přesně, jak jsem předpokládala - můj taťulda si moc pochutnal;-):-DPrý to nemá chybu. Bodík + fotky:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Dělám přesně takhle, víc druhů koření není potřeba ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Bibinka: Bibi, :-D to je směs koření (hihi - "směs") i mého manžela - preferuje sůl, pepř, papriku. A umí udělat fantastické bifteky;-)Myslím, že občas i ten základ stačí, aspoň vynikne přírodní chuť masa.
    Recept je opravdu rychlovečka a navíc i chutná:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo