Vaječná omeleta

taddy1 Kuchařka:

Doba přípravy: max. 1 minuta PT0H01M 1 porce Ostatní 13 názorů

Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů
510

Suroviny

2 vejce
špetka soli
špetka pepře
oříšek másla
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme téměř zhnědnout na pánvi, na ně vlijeme rozšlehaná vejce se solí a pepřem. Děláme poměrně prudce, protrháme ztuhlé části a pootáčením pánve do trhlinek vlíváme ještě neztuhlé vejce, které je na pánvi. V žádném případě omeletu neotáčíme, není to palačinka, trhlin se nebojte, zabalí se a je to ku prospěchu věci.

  2. Když je omeleta téměř ztuhlá - ovšem ještě ne úplně, vložíme na ni nápln spočívající v naší momentální chuti, případně "co dům dá" a co máme předem připravené (masová, houbová, zeleninová směs nebo kombinace).

  3. Plochou vařečkou ihned začneme omeletu rolovat s náplní a sázíme rovnou na talíř. Omeleta je nadýchaná, lehká, suprová a po másle krásně voní a chutná.

  4. Ozdobíme zelenou natí - pažitka, petrželka, rukola.

Poznámka

Recept je na jednu porci, protože opravdu na jedné pánvi uděláte jen jednu porci. Ale jde to tak rychle, že ani ta čtvrtá nestačí vychladnout. Chutně se zužitkují zbytky, nebo je to moc prima pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vaječná omeleta

  • vybusna vybusna

    na tie videa som pozerala s otvorenymi ustami o tie srdiecka sa rozhodne pokusim. Ja omeletu plnim len syrom a pokvapkam ju tabascom na zaver. Kedze recept poznam, tak s cistym svedomim pridavam bod
    http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1182

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • mia2404 mia2404

    :yes: už viem čo budem mať zajtra na raňajky +1 :-p vyzerá to krásne

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • cathleen cathleen

    Výborná bašta, taky občas dělávám:-p:yes:

    Nonya: :-)) krásná videa, díky:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    eva hubova: Evi - fotečky jsou nádherné;-):yes::-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Omelety dělám taky často, jen s tím rozdílem, že máslo nenechávám zhnědnout a na jedno vejce přidám lžíci studené vody, jsou potom kypřejší a nadýchanější:-p:-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Nonya:video je super:yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Omelety dělávám s různými náplněmi:-p přidala jsem Ti dnešní fotečky:yes:2

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

    :-8 no ze za chvilu je Valentina tak to je zaklad ako sa robia z omelety srdiecka ;-)
    http://www.youtube.com/watch?v=LAynXBUp-r4&NR=1&fe...

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Vaječná omeleta je u nás dost často, máme ji rádi. U nás přidávám hlavně jakýkoliv sýr. Omeletu pomažu hořčicí,posypu cibulí a ozdobím zeleninou, jaká je doma tak tu dám. Vajíčka mám svoje domácí.

    Odpovědět

  • taddy1 taddy1(autorka receptu)

    Nonya: Milá kuchařinko, proč ne, bylo to zajímavé shlédnout. Ale já jsem dala jednoduchý recept pro českou hospodyňku a ne pro šéfkuchaře z východních zemí. On nezpracovává zbytky masa, zeleninky, brambor, a jiné... ani nepoužívá naše máslo, to je mu asi "póvl". Snad ani nechodí tolik dní v týdnu do jiné práce a vaření se věnuje profesionálně. Takže já prostě vařím po česku a své zkušenosti předávám dál pro ty, které musejí pracovat v jiném oboru, aby vydělaly pár korunek měsíčně a doma v kuchyni pak mohly být rychlé, aby si trochu volno užily a přesto něco vytvořily. Ať si každý vezme, co chce. Ale rozhodně to bylo zajímavé video. Děkuji, ale souvislost tu nějak chybí... :-)

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo