Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele vlckova

hupyhupy: těsto vyvaluji mezi mikroten. sáčky, takže nepodsypávám vůbec. Zbylé těsto znovu spojuji a vykrajuji, až nezbyde vůbec nic. Nemělo by se ničím podsypávat, protože potom je těsto samá mouka (nebo cukr - někdo podsypává cukrem).

jarda Kadic: Pravé linecké je poměr 1: 2 :3 , jen žloutek (dle množství ostatních), citron. kůra a může být i trochu citr. šťávy.

Vaclav Fronek: Mám nějakou utkvělou představu, že Deko obsahovalo nějakou konzervační látku a proto nebylo třeba sterilovat. :-)

Olga Čermáková: Ze sklenic odsávám vzduch odsávačkou (vývěvou) z Vaksy systému od fy Zepter. Nemá to chybu. I po pěti letech jsou ořechy OK. Při tepelném zpracování (zavařování) přece jen ořechy změní chuť. Při zavaxování chuť nemění.

whitecat: Moje maminka, víc jak před padesáti lety, ovesné vločky pražila a mlela na masovém mlýnku a používala je do vanilkových rohlíčků místo ořechů. Ořechů jsme tehdy moc neměli. Nějak si nepamatuji jak je pražila, asi nasucho na pánvi. Proto jsem hledala, jak vločky upražit. Takže : Vločky se pražily a mlely už před mnoha a mnoha lety, nic nového.