Linecké cukroví od Brunky

Luciperka15 Kuchařka: Luciperka15

Doba přípravy: 1 h a půl je to na 4 dávky Cukroví , Pečené 33 názorů

Suroviny

840 g hladké mouky
560 g Hery
280 g Moučkového cukru
4 lžičky vanilkového cukru
8 žloutků
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme mouku na vál a přidáme změklé máslo. Mouku s máslem a ostatními surovinami smícháme na polotuhé těsto. Těsto necháme v lednici aspoň 1 hodinku odpočinout.

  2. Vyválíme těsto silné asi 3 mm a tvoříme různé druhy. Dáme do vyhřáté trouby. Teplota trouby je 180°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Linecké cukroví od Brunky

  • vlckova vlckova

    jarda Kadic: Pravé linecké je poměr 1: 2 :3 , jen žloutek (dle množství ostatních), citron. kůra a může být i trochu citr. šťávy.

    Odpovědět

  • Jules Jules

    Ja peciem na 170 st. bez HV asi 10 min, obcas viac zhnednu kusky, ktore su na kraji pekaca, ale nie moc. Vzdy davam do truby aj nadobu s vodou. Nemusim ale cakat, kym mi linecke zmakne, je makke ihned a po cely cas. Davam do neho okrem masla aj cistene sadlo na pecenie /mast/, pol na pol. Su uzasne.

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    jarda Kadic:Tak tak,tady se i řeší teplota,já peču v horkovzdušný na 16O ale je to o zkušenostech,každá trouba peče jinak...v Moře jsem pekla na 18O,klekla a teď mám Bosch a tam opravdu stačí míň stupnů.Co se týče pečení,tak se někdy nezadaří,mně včera,vše i s formičkama skončilo v koši,nespálila,jen nešlo vyklepnout,přišel amok a už to lítalo,dostala jsem takovýho nerva,že i rodina se klidila:-D

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Luciperka15: Já pořád říkám“1000 lidí-1000 chutí“ a zaplať pánbůh,že to tak je.
    Např. známý kuchař Petr Stupka uvádí poměr mouka-3 dily, máslo-2 dily, cukr-1 dil.Samozřejmě žloutky, špetka citrónové kůry.
    A v hodně staré kuchařce z Rakouska :230 g mouky,150 g másla,110 g cukru, atd.
    Já peču podle Stupky a nejen linecké.
    Fakt, ať každý peče,jak je zvyklý,kdo neví jak, ať si recept najde.Vánocům zdar:-)):-)):-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Luciperka15 Luciperka15(autorka receptu)

    Ahoj to nemá ani cenu pak komentovat ale díky unás taky raději malinko připálený než nedomrdlí ;-):yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Nenech se znechutit ,stejné se to seže..e! U nás připálené fičí víc ,než nepřipálené .;-) Takže si nedělej hlavu z rýpalu!:-D

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib

    Koukám že Tě pěkně vymáchali ale nic si s toho nedělej.To co se ti stalo tak to není špatnou teplotou ale nestejná síla těsta.Příště až budeš vyvalovat těsto dej si na vál silnější špejhle a časem dostaneš jak se říká fortel a půjde to i bez nich.A ty křiklouni tak jim taky ujede váleček ale nevyfotí je,namelou je do nepečeného cukroví.Nenech se odradit.Ode mne bod za odvahu.Teda recept nic moc ale příště to bude lepší. :-K Hezké pečení

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Podle mne je to cukroví naprosto OK. Já peču na 180 a když ho nechám světlé, tak manžel kříčí, že takové vycmrdlé cukroví jíst nebude. I linecké proto musím mít dozlatova. To jak každý chce.

    Odpovědět

  • zerduska zerduska

    ohledně té vlastní sestry másla:
    když jsem byla mladá, což je dávno, tak byla Sana vlastní sestra másla, a dodávalo se, že i vlastní sestra může být pěkná K:-)
    zdravím. JaGa

    Odpovědět

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    tak po přečteni všech příspěvků nevím , já peču linecké na 180 st, jepěkné, za chvíli pečené a za dva dny krásně měkké. tuk používám heru.

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    No, já ještě nepeču (akorát chlebíčky), jinak bych to na těch 110°C vyzkoušel. Kdysi jsem omylem pekl na 130°C:-(( Bylo to tak jak níže píše zizala: Začalo se to "potit" a trouba jeden by u trouby pomalu zakořenil:-))
    Bavíme se tu o teplotách, ale nezaznělo zda s, či bez horkovzduchu. Obvykle platí, že pokud není uvedeno "HV", tak je teplota bez cirkulace a jak zajisté všichni víme, tak ta bývá o 15 až 20°C nižší než s HV.
    Obvykle se snažím, aby měl oponent možnost zachovat si tvář bez ztráty kytičky:-K Takže:
    ivulinka: neměla jste nastaveno 110°C + HV:-?:-K

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Děvčata a chlape,vy už nevíte,že existuje takové rčení,že po připáleném cukroví budeme hezký?:-D:-D:-D:-D:-D
    A nebojte, žlučník si těch pár připálených kousků nějak přebere;-);-);-);-);-)
    Jo, Andreo,ty nevíš,že Hera je vlastní sestra másla:-?;-);-);-);-)

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    ...ehm nechci být za prudiče, ale tak co dát do těsta,v surovinách je hera, v postupu máslo...:-O
    a 3 mm to by mě hezky blaflo:-))...

    Odpovědět

  • maris maris

    1974andrea: myslíš ?? máš úplnou pravdu:-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    magdalenka::-O, no někomu záleží na blahu rodiny, ale to neznamená, že ho to baví - o to větší je to oběť;-):-)):-)):-D

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: linecke teplota připálené cukroví lineké těsto linecké cukroví teplota linecké cukroví teplota pečení linecké teplota trouby lineké cukroví na jakou teplotu se pece linecke cukrovi pří jaké teplotě se peče linecké teplota trouby na linecké linecké cukroví teplota trouby linecke podle stupky teplota na linecké vanocni cukrovi teplota trouby sana vlastní sestra másla svatební cukroví - množství pro 40 lidí na jakou teplotu péct linecké cukroví teplota pečení lineckeho cukroví pri jake teplote pect linecke linecké těsto receptyteplota pečení

Zapomněl/a jsem heslo