Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z kysaného zelí s houbami)

Celý recept

4 porce

Energie4 364 kJ / 1 043 kcal
Bílkoviny39,73 g
– z toho živočišné bílkoviny28,63 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,09 g
Tuky69,23 g
– nasycené21,14 g
– nenasycené46,40 g
–– mononenasycené25,70 g
–– polynenasycené20,71 g
––– omega 33,18 g
Vláknina19,70 g
Cholesterol 117 mg
Sodík 2,99 g
Sůl7,20 g
Sacharidy56,57 g
– cukry29,63 g
––– laktóza9,80 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,25 l 1,25 l vývaru (podle potřeby) Vývar masový 1250 ml
200 g 200 g kysaného zelí Zelí bílé kvašené 200 g
1 lžička 1 lžička cukru (podle chuti) Cukr bílý 5 g
sůl Sůl mořská
8 kuliček 8 kuliček pepře Pepř černý
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
150 g 150 g čerstvých hub (nebo mražených podušených) Hřib čerstvý 150 g
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu Kmín mletý 2.5 g
200 ml 200 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
150 g 150 g točeného salámu Měkký salám 150 g
2 lžíce 2 lžíce oleje (na jíšku) Olej řepkový 22 ml
2-2,5 lžíce 2-2,5 lžíce hladké mouky (na jíšku) Mouka pšeničná hladká 22.5 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.