Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Maďarská zelňačka podle Achille Gregora)

Celý recept

Energie3 812 kJ / 911 kcal
Bílkoviny14,58 g
– z toho živočišné bílkoviny2,58 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,01 g
Tuky71,32 g
– nasycené34,33 g
– nenasycené35,94 g
–– mononenasycené29,71 g
–– polynenasycené6,23 g
––– omega 30,10 g
Vláknina19,25 g
Cholesterol 59 mg
Sodík 5,05 g
Sůl12,60 g
Sacharidy44,32 g
– cukry30,95 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší uzené kolínko
1/2 kg 1/2 kg kysaného zelí Zelí bílé kvašené 500 g
1 lžíce 1 lžíce sádla Sádlo vepřové 15 g
50-80 g 50-80 g uzené slaniny Špek 65 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1-2 PL 1-2 PL mouky (jen mírně navršené) Mouka pšeničná hladká 15 g
1 PL 1 PL sladké papriky (hodně plná) Paprika červená sušená 10 g
pepř a sůl podle chuti Pepř černý
hustá zakysaná smetana k podávání Smetana kravská zakysaná 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.