Nutriční hodnoty (Maďarská zelňačka podle Achille Gregora)
Celý recept
Energie | 3 812 kJ / 911 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,58 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,01 g |
Tuky | 71,32 g |
– nasycené | 34,33 g |
– nenasycené | 35,94 g |
–– mononenasycené | 29,71 g |
–– polynenasycené | 6,23 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 59 mg |
Sodík | 5,05 g |
Sůl | 12,60 g |
Sacharidy | 44,32 g |
– cukry | 30,95 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší uzené kolínko | ||
1/2 kg 1/2 kg kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
50-80 g 50-80 g uzené slaniny | Špek | 65 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1-2 PL 1-2 PL mouky (jen mírně navršené) | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
1 PL 1 PL sladké papriky (hodně plná) | Paprika červená sušená | 10 g |
pepř a sůl podle chuti | Pepř černý | |
hustá zakysaná smetana k podávání | Smetana kravská zakysaná 12% |