Soufflé buchta
Nadýchaná jako obláček a plná kakaové chuti, taková je tato soufflé buchta. Nejen sníh z vaječných bílků, ale také způsob a doba pečení, zajistí její nadýchanost. Při servírování ji nemusíte nijak zvlášť zdobit, stačí snad jen poprášit lehce cukrem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 715 kJ / 2 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,75 g |
Tuky | 175,88 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 2,40 g |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,68 g |
Sacharidy | 211,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh.
Krok 2: V rendlíku spolu prohřejeme máslo a mléko.
Krok 3: Žloutky vyšleháme s vanilkovou pastou a pomalu k nim přiléváme máslo s mlékem.
Krok 4: Mouku, kakao a sůl smícháme a prosejeme do žloutkové směsi. Následně opatrně a zlehka vmícháme sníh. Promícháme.
Krok 5: Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a formu vložíme na plech s vyššími okraji. Na plech pak vlijeme asi 2 cm vody o teplotě 80 °C.
Krok 6: Dáme péct do trouby na 160 °C na 20 minut. Po této době necháme asi 1 minutu troubu větrat, stáhneme teplotu na 110 °C a ještě dalších 60 minut dopékáme.
Krok 7: Po upečení necháme buchtu 30 minut vychladnout v pootevřené troubě.
Zveřejněno 4. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Soufflé buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31wOr
Moje poznámka
Soufflé buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31wOr
Nejnovější recepty
Pomazánka s paprikovým salámem
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové mleté placičky à la svíčková
Přidáno před 1 hodinou
Bramborové placky plněné prejtem
Přidáno před 2 hodinami
Špaldové loupáky s mákem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka s vajíčky
Přidáno před 5 hodinami
Sumeček africký na víně s gremolatou a rajčátky
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Guláš pro vídeňské kočí: Fiaker guláš obsahuje kromě masa i klobásku, vajíčko a kyselou okurku, nejlepší je s knedlíkem
Fidel Castro snídal křepelčí vejce a tak miloval mléko, že nechal pro své potřeby vyšlechtit krávu s nadprůměrnou dojivostí
Kávové řezy jsou vynikajícím moučníkem nejen ke kávě. Využijte silnou kávu bez lógru a nechte rozetřený krém vychladit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá bábovka šlehačková
Zsuzsu1 před 1 hodinou
Krkovička z trouby
viki85 před 2 hodinami
Margotková buchta
Stepanka.M. před 3 hodinami
Guláš z hovězího ...
PaveL2002 před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
walnut před 5 hodinami
Rafaello řezy
Petulice před 5 hodinami
Koláč Rafaelo
Petulice před 5 hodinami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
Velkymlsoun před 6 hodinami
Brokolicová polévka
Michal_amater před 6 hodinami
Hovězí plátky na dvojích houbách
Sahula před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
mléko plnotučné,
máslo,
mouka hladká,
kakao,
pasta vanilková,
cukr krupice,
sůl
Komentáře