Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

červenec
22

Den manga


Den manga
Zdroj: Pixabay

Národní den

Mango mají lidé v oblibě jak pro přímou konzumaci, tak jako surovinu v různých receptech. Objevuje se také ve zdravých receptech vhodných pro děti. Den manga slavíme 22. července.

Tropické ovoce mango má skvělou chuť, navíc obsahuje také spoustu vitamínů a minerálních látek. Jeho konzumace tedy nejen uspokojí naše chutě, ale zároveň má blahodárný vliv na náš organismus. Z toho důvodu patří rozhodně do jídelníčku dětí. V oblibě je třeba jogurtový nápoj mango lassi, na jehož přípravu je kromě manga potřeba ještě bílý jogurt, voda, med a případně špetka kardamomu či šafránu. Mango také skvěle chutná třeba ve smoothie. Pokud mango nakrájíte na kostičky, pak se skvěle vyjímá v salátu. Z Manga můžete také připravit vynikající salsu.  

Jak správně nakrájet mango

Zralé mango je sladké a krásně šťavnaté, přičemž jeho chuť připomíná broskev, ovšem s lehce kořeněným nádechem. Nezralé mango je pak tvrdé a téměř bez chuti. Kdo sáhne po přezrálém mangu, pak také nebude nadšen, protože takový plod je blátivý a prakticky nepoživatelný. Kdo vybere ideálním mango, stojí pak před otázkou, jak takové tropické ovoce správně nakrájet. Mango má silnější slupku, kterou je třeba nožem odstranit a také velkou plochou pecku, jež se nedá snadno oddělit od dužiny. Jak na pecku? Oloupané mango vezměte do jedné ruky tak, aby plochá strana ležela na dlani a nožem nařízněte mango zboku v polovině. Nůž narazí na plochou pecku, kterou jím obkružte kolem dokola. Stejně postupujte i z druhé strany pecky. Druhou možností, jak se vypořádat s peckou, je nožem nařezat dužinu na čtverečky, zmáčknout mango z druhé strany a poté odkrojit kostičky od pecky.

Kdo by neměl promeškat Den manga?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie

Po Út St Čt So Ne

    Marie

    Náhodný recept Zobrazit více

    Nejnovější recepty Více