Den tvrdých bonbonů
Den tvrdých bonbonů patří každoročně k datu 19. prosince. Na českém trhu je nabídka tvrdých bonbonů velmi pestrá. V létě nás osvěží kyselé ovocné Bon Pari, v zimě od bolení v krku pomůžou Hašlerky.
Výroba tvrdých bonbonů má v Čechách již poměrně dlouhou tradici. Například barevné ovocné Bon Pari se u nás vyrábí již od roku 1977, a od té doby se jejích receptura téměř nezměnila. Přibyly jen nové příchutě a místo umělých barviv se k barvení bonbonů začaly používat přírodní výtažky z ovoce a zeleniny. Lékořicové Hašlerky sice nemají původ v České republice, ale od roku 1920, kdy je svým jménem zaštítil známý písničkář Karel Hašler, u nás patří mezi neoblíbenější cucavé bonbony. Společně s nimi také Beskydky, Slávie, Atlasky a Větrovky.
Mohlo by vás zajímat
Jak vyrobit tvrdé bonbony
Výroba tvrdých bonbonů v domácích podmínkách není úplně jednoduchá, podle tohoto receptu však zvládnete vyrobit skvělé tvrdé karamelky jen ze dvou surovin.