Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Margarita

yanull yanull
Margarita

Už jste ochutnali osvěžující koktejl Margaritu? Podává se ve sklenici na stopce a připravíte si ji z tequilly, pomerančového likéru a limetkové šťávy. První zmínka o tomto koktejlu je již z roku 1953. Je tak populární, že Američané dokonce slaví 22. únor jako Národní den Margarity.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Sultánky

Sultánky jsou velmi sladké rozinky, sušené z velkých a bezsemenných bobulí hroznového vína.… Číst dál

Sultánky

Surimi

Surimi je tradiční japonský pokrm, který se připravuje z ryb. Nejčastěji se dělá z masa tresky a… Číst dál

Surimi

Surimi tyčinky

Surimi tyčinky známe pod častějším názvem "krabí tyčinky". Ty však obsahují minimální množství… Číst dál

Surimi tyčinky

Svíčková omáčka

Svíčková omáčka  je královnou mezi českými omáčkami. Má mnoho možných způsobů přípravy, použitých… Číst dál

Svíčková omáčka

Sweetie

Sweetie je kříženec pomela a bílého grepu (vyšlechtěný v Izraeli) - formou a šťavnatostí se podobá… Číst dál

Syrovátka

Po sražení mléka vznikne žlutozelená tekutina, jakési mléčné sérum pod rozšířeným názvem syrovátka.… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli