Vepřová kýta na smetaně

Bahula Kuchařka:

Doba přípravy: 120 minut PT2H00M 4 porce Vepřové maso 25 názorů

527

Suroviny

600g vepřové kýty v celku
sůl
pepř
40 g sádla
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1 bobkový list
2 zrnka pepře
2 zrnka nového koření
masový vývar
30 g hladké mouky
2,5 dl smetany
cukr
citrónová šťáva
zelená petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, okořeníme pepřem a opečeme ze všech stran na rozehřátém sádle. Maso vyndáme, vložíme nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu, přidáme koření a maso vložíme zpět, podlijeme masovým vývarem, přikryjeme poklicí, vložíme do trouby a pečeme asi 90 minut.

  2. Měkké maso vyndáme, odstraníme koření, trochu mrkve odložíme, šťávu se zeleninou rozmixujeme. Zahustíme moukou a povaříme.

  3. Přidáme smetanu, osladíme, okyselíme citrónovou šťávou. Závěrem přidáme do omáčky nakrájenou odloženou mrkev a drobně naseknou petrželovou nať.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 916 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta na smetaně

  • Koubkova Koubkova

    Moc dobré:-K

    Odpovědět

  • martiline martiline

    K dnešnímu obědu :-) ... moc jsme si pochutnali. Dala jsem víc zeleniny a tudíž jsem nemusela vůbec zahušťovat moukou. :-)

    Odpovědět

  • Jeff Jeff(neregistrovaný)

    Výborný recept - dnes poprvé vyzkoušeno- jen po rozmixovani jeste omáčku přecedím.S domácím knedlíkem mňamka .Děkuji.

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

  • Johnny Johnny(neregistrovaný)

    Je to super, díky za recept. Dělal jsem už 3x a vždycky výborné.
    Dávám tedy více mrkve.. tak 4-6 kusů, místo petržele kousek celeru. 0,75l vývaru. Dále dávám jednu sladkou a jednu zakysanou smetanu, aby bylo hodně omáčky. Je to naprostá pecka a děti se po tom můžou utlouct :)

    Odpovědět

  • Jitule2211 Jitule2211

    Dnes jsem vyzkoušela tuto mňamku, dělám do sklenek pro přítele do práce. Zbyla mi jen omáčka, ale i tak luxusní!!!:yes::yes: Dochutila jsem trochou octa a plnotučné hořčice samozřejmě i cukr a natož že před dvěmi lety se mi nepovedla tak teďka na poprvé a veliká spokojenost!

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krásné jídlo a to foto :-K. Hned bych si nabídla :yes::yes::-p

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc fajn recept:-p:yes:A krásné foto:-K
    Včera jsem dělala podobné,ale z plecka a v papiňáku:-))Jen mi časově nevyšlo,vložit rcp.Doufám,že mi nikdo nenapíše,jestli neumím používat vyhledavač:-D:-D

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    vepřovou svíčkovou dělám také a tak vím, jaká je to dobrota:yes::-D já ještě dávám tymián;-) A jako vždy nejen recept, ale i foto úžasné:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc krásná fotka i recept:-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • popletko popletko

    fotka nadherna :yes::-K Neni to ale takova urychlena svickova? :-8

    Odpovědět

  • popletko popletko

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nádhera!:-K:-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo