Nutriční hodnoty (Bramborový slunečnicový kváskový chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 190 kJ / 2 674 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 86,10 g |
| Tuky | 17,49 g |
| – nasycené | 4,83 g |
| – nenasycené | 12,40 g |
| –– mononenasycené | 4,37 g |
| –– polynenasycené | 8,03 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 35,21 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 6,65 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 519,24 g |
| – cukry | 29,89 g |
| ––– laktóza | 8,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) | Kvásek žitný | 200 ml |
| 150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
| 150 ml 150 ml podmáslí nebo mléka | Podmáslí | 150 g |
| 200 g 200 g vařených rozmačkaných brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 300 g 300 g pšeničné celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 300 g |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 4-8 g 4-8 g kvasnic (podle kvality kvásku) | Droždí pekařské lisované | 6 g |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kmínu | Kmín | 30 g |