Nutriční hodnoty (Studená omáčka brusinková)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 466 kJ / 2 502 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,76 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 268,45 g |
– nasycené | 23,78 g |
– nenasycené | 230,34 g |
–– mononenasycené | 163,63 g |
–– polynenasycené | 66,71 g |
––– omega 3 | 20,60 g |
Vláknina | 2,04 g |
Cholesterol | 444 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 10,99 g |
– cukry | 8,50 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
pepře | Pepř černý | |
1/4 l 1/4 l olejE | Olej řepkový | 250 ml |
pár kapek kapek octa | Ocet lihový | |
1 lžíce 1 lžíce vařící vody | Voda | 18 ml |
4 lžíce 4 lžíce propasírovaného brusinkového kompotu nebo želé | Brusinky zavařené | 60 g |
1 1 kávová lžička zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | |
na hrot nože hořčice | Hořčice plnotučná | |
2 lžíce 2 lžíce našlehané smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |