Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou

mika59 Kuchařka: mika59

Mleté maso 20 názorů

Suroviny

400 g mletého hovězího masa
1 vejce
1 cibule na drobno
1 lžíce solamylu
1 lžíce hl. mouky
lžička pikantní hořčice
lžíce kvalitní sojové omáčky
sůl
pepř
špetka chilli
olej na opečení na omáčku
lžička hrubě roztlučeného barevného pepře
lžička zeleného pepře
150 ml smetany
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z masa, cibule, vejce a všech surovin vymícháme masovou směs, kterou necháme nejméně 2 hodiny odležet.

  2. Tvoříme placičky silné asi 2 cm. Pomohla jsem si kulatým tvořítkem, aby byly všechny stejné. Na pánev dáme trochu oleje a biftečky smažíme z každé strany asi 3 minuty, tak aby byly propečené.

  3. Po usmažení je vytáhneme. Do výpeku vhodíme pepř a přilijeme smetanu. Chvíli vaříme do zhoustnutí, případně dochutíme. Podáváme s hranolky, opečenými brambory, nebo jen se zeleninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 212 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou

  • Pepa Pepa(neregistrovaná)

    ilonka6: Hlavne se ale pise biftek a ne byftek chjooo

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    ilonka6: byftek:-?:-)

    Odpovědět

  • ilonka6 ilonka6

    I ja si myslim ze byftek je hovezi, sul a pepr ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    mika59: už si stůj za svým názvem, je tvůj a ty to tak cítíš :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Tak jsem to opravila, doufám, že to už vadit nebude:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Já jsem to ale nenazvala Pravý hovězí mletý biftek. Tady je několik receptů jménem biftek, ať sýrový, rybí, králičí a slovo biftek nikomu nevadí.:-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    hosta: Vám tam taky vadí to vajíčko a cibule? Důležité je tam to maso. A stejně jako zdomácněla svíčková na smetaně i s falešnou svíčkovou nebo jiným hovězím masem, tak do sekaných biftečků se obvykle nedává dražší maso jako je nízký roštěnec. Ale původní recept z toho vychází.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Ale ano

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Petra: to snad ne:-O

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    casino: Důležité tam je to hovězí maso, které by mělo být z masa, ze kterého se připravuje biftek. Třeba z nízkého roštěnce. V tom je ten rozdíl mezi sekaným biftekem a karbanátkem - karbanátek se připravuje z jakéhokoliv mletého masa. Vejce a cibule nevadí!

    Odpovědět

  • casino casino

    bofinka:
    Ba ne, podle mě se nemýlíte :yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Škoda, že jste změnila název, myslím že ty biftečky byly trefnější. Škoda, že se tady kolikrát opravdu zbytečně řeší názvy :( V ingrediencích máte hovězí maso, takže to určitě můžete směle nazvat biftečky. Oproti tomu jsou tu jiné recepty s názvem "sekané biftečky" a podobně, ale v ingrediencích je třeba půl na půl hovězí a vepřové.
    Fakt mi nad tímhle zůstává rozum stát :-p

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Na fotce to vypadá moc pěkně.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: mleté hovězí recepty mletý biftek mleté biftečky hovezi mlete recepty mleté hovězí mlety hovezi bivtek hovezi s peprovou omackou mleté hovězí biftečky hovězí bifteky z mletého masa biftek z mleteho hovězího masa hovězí mleté rozdíl mezi steakem a biftekem mleté bifteky mletý hovězí hovězí mleté recept mleté hovězí maso recept pepřová omáčka recept hovězí mleté biftečky hovězí biftek biftek z mletého masa

Zapomněl/a jsem heslo