Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Jednoduchá roláda pro začátečníky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

20. 3. 2011 15:31

Suroviny

Porce: kolem 20ti kousků

Nutriční hodnoty

Energie6 465 kJ / 1 545 kcal
Bílkoviny65,90 g
Tuky60,30 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 510 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy171,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rolády jsem nikdy nedělala, zdály se mi dost složité a párkrát se mi nepovedly. Až tady na Topkách jsem se je perfektně naučila a protože je máme rádi, tak už si i vymýšlím a zjišťuji, jak je to lehké! Speciálně tato je snad nejlehčí a zvládne jí každý, nemusí se šlehat žloutky s cukrem a dělat z bílků sníh, prostě se ušlehají v pohodě celá vejce a je to! Roládu můžete plnit různými krémy a můžeme podmazat džemem.

Ti, co začínají-vyzkoušejte a budete zajisté pochválení a budete mít radost, že se vám roláda povedla!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

jenisa

7. 5. 2016 14:01

Ahoj, dneska jsem zkoušela tuto roládu, ale těsto mi moc nevyběhlo a navíc byla va povrchu taková "zvlněná až zkrabacená", při pečení jsem viděla, že se tam dělají bubliny. Tak a teď bych potřebovala vědět, čím to bylo? Vejce byla chvilku z lednice, šlehání do pěny ok, při zašlehávání moučkového cukru a posléze kakaa to sice zhoustlo, ale těsto bylo přesto celkem tekuté, víceméně se po plechu rozlilo, nemusela jsem ho moc roztírat stěrkou. Ale dalším šleháním to nehoustlo, tak jsem to považovalo za ready. Toubu mám elektrickou, měla jsem ji vyhřátou a poprvé ji otevřela po 8-mi minutách na kontrolu. Prosím o radu, co přesně dělám špatně. Jo a papír na pečení jsem vytřela ještě olejem a piškot byl ze spodu o dost tmavší, jako by se spálil, ale spálený nebyl. Díky

jarda Kadic

15. 3. 2016 13:12

gabka:plech,jak uvádí Bibinka,je 33x37 cm.Příště si přečti komentáře,tam je to napsané.Ale máš pravdu,že by to mohlo být uvedeno přímo u receptu.Dříve to bylo celkem jasné,trouby,až na pár výjimek byly stejné;-)

gabka

15. 3. 2016 12:59

Nikdo nepíšete, jak máte velký plech. Já to zkoušela a roláda vůbec nenaskočila a byla jak papír a zdrclá.

Bibinka

4. 1. 2015 14:58

Danca:Dnčo, díky, že jsi mě zastoupila;-) Je to tak, roláda je bez mouky:yes:

Danca

2. 1. 2015 21:40

kris01: neunikla, tahle roláda je BEZ mouky;-)

kris01

2. 1. 2015 20:57

někde mi tam asi unikla mouka?
:-//

Bibinka

2. 7. 2014 14:48

Elenka:Elenko, to jsem ráda, že chutná:yes:

Elenka

1. 7. 2014 21:42

Je vynikajúúúúúúca

Bibinka

25. 5. 2013 11:47

wendy888:Wendy jsem moc ráda, že se povedla a že praskla;-)stejně se to sní, hlavně, že chutná a u druhé rolády už se to nestane:yes:

wendy888

25. 5. 2013 08:38

výborná a jednoduchá dělala jsem jí poprvé sice mi trošku praskla ale ma chyba :-K:-K mnamka

wendy888

24. 5. 2013 12:10

Dobrý den narazila jsem na Váš recept tak dnes jdu koupit suroviny a zítra se do toho pustím bude to má první roláda tak se trošku bojím že to zkazím :-) jinak vaše roláda vypadá luxusně..verča:-K

alena

30. 3. 2013 20:20

rolada je vyborna kdyz se necha do druheho dne v mrazaku,obzvlast v lete osvezi:yes::-p

alena

30. 3. 2013 20:20

rolada je vyborna kdyz se necha do druheho dne v mrazaku,obzvlast v lete osvezi:yes::-p

Bibinka

29. 3. 2013 16:29

Ivka:Ivko, nevím, co máš na mysli. Roláda se dělá z piškotového těsta a to máš v receptu podrobně popsané, tak nevím, jakou buchtu myslíš:-?:-S

Ivka

29. 3. 2013 15:24

Jak se dělá buchta na roládu. ?

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: piškotová roláda která se povede jednoduché sladké rolády piškotová roláda pro začátečníky jednoducha rolada bez vajec jednoduchá roláda jednoducha sladka rolada piškotová roláda z celých vajec sladká roláda jak srolovat roladu jednoduchá roláda sladká roláda jednoduchá roláda z celých vajec recepty pro začátečníky jednoduché rolady rolada sladka lehký piškotový korpus na roladu těsto na sladkou roládu sladká roláda bez vajec kuřecí roláda možnosti plnění jednoduchá čokoládová roláda

Suroviny: vejce, kakao, cukr moučkový, cukr vanilkový, šlehačka, ztužovač,

TopRecepty.cz

Jednoduchá roláda pro začátečníky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVr7