Nutriční hodnoty (Bramborák s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 295 kJ / 1 265 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,45 g |
| Tuky | 11,64 g |
| – nasycené | 2,78 g |
| – nenasycené | 5,26 g |
| –– mononenasycené | 3,02 g |
| –– polynenasycené | 2,24 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 30,90 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 276 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 243,60 g |
| – cukry | 90,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 30 dkg 30 dkg syrových brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 30 dkg 30 dkg vařených brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 4 4 menší jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 6-8 dkg 6-8 dkg mouky | Mouka pšeničná hladká | 70 g |
| 1 1 rovná lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| tuk na vymazání pekáčku | Margarín |