Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře pečené na plechovce od piva

Máte rádi grilovaná kuřata, ale přemýšlíte, jak na ideální propečení a křupavou kurčičku? S tímto receptem toho snadno dosáhnete. Pivní plechovka, bude sloužit jako držák kuřete a zároveň, odpařováním piva, mu dodá i vůni.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 75 min

105 min (30 min příprava + 75 min tepelná úprava)

5. 7. 2010 12:40

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 311 kJ / 313 kcal
Bílkoviny1,58 g
Tuky18,55 g
Vláknina3,62 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 6,47 g
Sůl16,15 g
Sacharidy33,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Počet porcí je podle velikosti kuřete, 4 až 6.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

subovka.cz

28. 4. 2023 15:42

Já dělám kuře podobně, ne teda na plechovce s pivem ale na očištěné flašce od piva (naplněné vodou) , s roštem v troubě úplně dole a pomalinku peču na 150C , ke konci zvyšuji aby se pěkně opekla kůže. Jen teda se musí opatrně kuře vyndavat a flašku s vodou nechat vychladnout ( při velké změně teploty praskne ) :-):-)

JirkaP

2. 5. 2021 16:59

Výborná marináda!:yes:

bara

10. 7. 2016 18:36

Jrk.N:
alobal= hlinik

misafila

6. 9. 2015 17:41

Škoda piva, nic moc vrátim se ke klasice z nadivkou.

bellheimer

23. 10. 2014 22:23

uz jsem to delal 3-4 a splechofkou a otiskem e nic nestalo :-*ale kuratko jedna basen nejlepsi je cerne pivo :-p

Lenka

21. 10. 2014 14:51

Nic moc tohle kuře asi tak jak, když se dává kuře na kilo soli :-*

Heri

1. 8. 2014 06:48

Prasárna - hliník - potisk - vše se teplem uvolní a vsákne do masa - proto ta směs koření, aby to nebylo cítit.Kuře raději pečené klasicky.

nechapajici

17. 7. 2014 12:42

jak se kure,ktere posadim,udela zarole i nahore:-?:-//

Zuzajda

11. 11. 2012 12:20

Tak toto se mi podle obrázku zdá velmi nechutné, nejsem vegetarián ale po tomto obrázku mě pro dnešek přešla na kuře všechna chuť :-// Ale soudím jen podle obrázku, možná že chuťově je maso dobré..

Monika

31. 10. 2012 18:27

nejhorší je potom to kuře vyndat z trouby a nezvrhnout tu plechovku.Náhodou jsem objevila v tchibu nerez pekáček z nádobkou která je napevno ,dneska peču kuře tak uvidím jestli to nebyla kravina

Martin

22. 10. 2012 10:17

...no pánové a dámy... komu je stejně jako mně odporné strkat plechovku piva kuřeti do zadnice, určitě si pořídí tuto docela elegantní ručně dělanou keramickou mísu na kuře z i-keramika.cz
My ji máme, a můžu jen doporučit. Do stojánku na kterém kuře sedí akorát střídáme buď pivo, bílé víno nebo směs olejů a koření dle vlastní fantazie. :-p
http://www.i-keramika.cz/product/funkcni-keramika/...

Koci

2. 9. 2012 01:33

toto je normální zhovadilost přátelé ;-(

Jrk.N

26. 11. 2011 15:05

A co takhle tu plechovku obalit alobalem, to nikoho nenapadlo? ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 2. 2011 18:28

zdenkam, měla jsem před časem stejný zážitek s tou velikostí plechovky!:-D:yes:

zdenkam

6. 2. 2011 18:17

Tak jsem se pokusila také o kuře na plechovce. Upekla jsem si bábovku a šla jsem si naložené kuře posadit na plechovku. Tento úkon jsem celkem zvládla - i když mastnou rukou uchopit plechovku byl docela zážitek-trochu piva bylo na stole. Když to kuře sedělo na plechovce tak začal zvonit zvonek v hlavě - na obrázku ta plechovka koukala jen kousek. Měla jsem špatnou velikost plechovky - tím pádem posadit kuře do trouby - ani náhodou. Co teď - při zoufalém pohledu po kuchyni padl pohled na formu bábovky. Hned jsem ji umyla a kuře přesedlalo z plechovky do bábovky. Část piva jsem vylila do bábovky a dala do trouby. Trochu jsem spěchala, tak jsem ke konci pustila gril - měla jsem pak co oškrabovat. Tak příště se asi vrátím ke svému skleněnému pekáčku. Kuře bylo dobré - to zase jo - ale nervy při tom byly na pochodu.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na plechovce piva kuře na plechovce kuře na plechovce piva v troubě kure na plechovce v troube kuře na plechovce s pivem grilované kuře na pive v troube grilované kuře na pivu v troubě kuře na plechovce s pivem v troubě pečené kuře na pivu kure na plechovce od piva kuře na pivu v plechovce grilované kuře na plechovce grilované kuře na plechovce piva grilované kuře na pivu pečené kuře na stojánku kuře na pivu pečené kuře na pive stojan na pečení kuřete kuře na pivní plechovce recept kuře na plechovce piva

Suroviny: kuře, cukr třtinový, paprika sušená sladká, sůl, hořčice, pepř mletý, tymián sušený, česnek sušený, pivo světlé, máslo, citron

TopRecepty.cz

Kuře pečené na plechovce od piva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6qq