Kuře pečené na plechovce od piva

Lentilka.K Kuchařka: Lentilka.K

Doba přípravy: 90 minut 4-6osob Drůbeží maso 24 názorů

Suroviny

1 kuře 1,5-2kg
2 lžičky třtinového cukru
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky soli
1 lžička práškové hořčice (lze i klasickou)
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/4 lžičky sušeného česneku ( 1 stroužek)
0,33 l plechovka piva
2 lžíce másla
1/4 citronu
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme cukr, papriku, sůl, hořčici, pepř, tymián a česnek.

  2. Do sklenice odlijete polovinu piva a do plechovky nasypete 1 lžičku kořenící směsi (pivo napění!).

  3. Kuře očistíme omyjeme a zevnitř ho posypeme kořením.

  4. Z vnějšku ho potřeme máslem a poté ho posypeme zbývajícím kořením.

  5. Pak kuře nasadíme na plechovku s pivem, tak aby váha byla na stehnech a plechovce, křídla přetočte dozadu. Krk ucpěte čtvrtkou citronu aby neunikala pára (lze použít i polovina jablka).

  6. Kuře můžete buď grilovat na grilu s poklopem a nebo jako já ho posaďte na pekáč do trouby. Doma pečení či grilování je hodina až hodina a čtvrt na 180°. Dobrou chuť.: ))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 124 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře pečené na plechovce od piva

  • bara bara(neregistrovaná)

    Jrk.N:
    alobal= hlinik

    Odpovědět

  • misafila misafila(neregistrovaná)

    Škoda piva, nic moc vrátim se ke klasice z nadivkou.

    Odpovědět

  • bellheimer bellheimer(neregistrovaný)

    uz jsem to delal 3-4 a splechofkou a otiskem e nic nestalo :-*ale kuratko jedna basen nejlepsi je cerne pivo :-p

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Nic moc tohle kuře asi tak jak, když se dává kuře na kilo soli :-*

    Odpovědět

  • Heri Heri(neregistrovaný)

    Prasárna - hliník - potisk - vše se teplem uvolní a vsákne do masa - proto ta směs koření, aby to nebylo cítit.Kuře raději pečené klasicky.

    Odpovědět

  • nechapajici nechapajici(neregistrovaný)

    jak se kure,ktere posadim,udela zarole i nahore:-?:-//

    Odpovědět

  • Zuzajda Zuzajda

    Tak toto se mi podle obrázku zdá velmi nechutné, nejsem vegetarián ale po tomto obrázku mě pro dnešek přešla na kuře všechna chuť :-// Ale soudím jen podle obrázku, možná že chuťově je maso dobré..

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    nejhorší je potom to kuře vyndat z trouby a nezvrhnout tu plechovku.Náhodou jsem objevila v tchibu nerez pekáček z nádobkou která je napevno ,dneska peču kuře tak uvidím jestli to nebyla kravina

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    ...no pánové a dámy... komu je stejně jako mně odporné strkat plechovku piva kuřeti do zadnice, určitě si pořídí tuto docela elegantní ručně dělanou keramickou mísu na kuře z i-keramika.cz
    My ji máme, a můžu jen doporučit. Do stojánku na kterém kuře sedí akorát střídáme buď pivo, bílé víno nebo směs olejů a koření dle vlastní fantazie. :-p
    http://www.i-keramika.cz/product/funkcni-keramika/...

    Odpovědět

  • Koci Koci(neregistrovaný)

    toto je normální zhovadilost přátelé ;-(

    Odpovědět

  • Jrk.N Jrk.N(neregistrovaný)

    A co takhle tu plechovku obalit alobalem, to nikoho nenapadlo? ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    zdenkam, měla jsem před časem stejný zážitek s tou velikostí plechovky!:-D:yes:

    Odpovědět

  • zdenkam zdenkam(neregistrovaný)

    Tak jsem se pokusila také o kuře na plechovce. Upekla jsem si bábovku a šla jsem si naložené kuře posadit na plechovku. Tento úkon jsem celkem zvládla - i když mastnou rukou uchopit plechovku byl docela zážitek-trochu piva bylo na stole. Když to kuře sedělo na plechovce tak začal zvonit zvonek v hlavě - na obrázku ta plechovka koukala jen kousek. Měla jsem špatnou velikost plechovky - tím pádem posadit kuře do trouby - ani náhodou. Co teď - při zoufalém pohledu po kuchyni padl pohled na formu bábovky. Hned jsem ji umyla a kuře přesedlalo z plechovky do bábovky. Část piva jsem vylila do bábovky a dala do trouby. Trochu jsem spěchala, tak jsem ke konci pustila gril - měla jsem pak co oškrabovat. Tak příště se asi vrátím ke svému skleněnému pekáčku. Kuře bylo dobré - to zase jo - ale nervy při tom byly na pochodu.;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Na takto nastojato pečené kuře existuje forma, kdybych byla doma v Praze, tak bych ji vyfotila. Pivo se nalije do žlábku, který pak zachycuje vypečenou šťávu... Jenže se to pak skoro nevejde do trouby a vůbec je to trochu nešikovné a také se přiznám, že nám lépe chutná kuře položené, svázané a potřené máslem.

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :-( já jsem to zkoušela, chutnalo to úplně stejně jako každé kuře na pivu, zasvinila jsem s tím zbytečně celou troubu a ještě jsem měla výčitky svědomí že se mi do toho dostane něco z té plechovky, u nás vcelku propadák...troubu čistil manžel, neměla jsem na to nervy...

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kuře na plechovce piva kuře na plechovce kuře na plechovce piva v troubě kure na plechovce v troube kuře na plechovce s pivem grilované kuře na pive v troube grilované kuře na pivu v troubě kuře na plechovce s pivem v troubě pečené kuře na pivu kure na plechovce od piva kuře na pivu v plechovce grilované kuře na plechovce grilované kuře na plechovce piva grilované kuře na pivu pečené kuře na stojánku kuře na pivu pečené kuře na pive stojan na pečení kuřete kuře na pivní plechovce recept kuře na plechovce piva