Nutriční hodnoty (Velikonoční šoldra)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 29 463 kJ / 7 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 212,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 99,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 112,60 g |
| Tuky | 331,84 g |
| – nasycené | 55,27 g |
| – nenasycené | 259,42 g |
| –– mononenasycené | 179,90 g |
| –– polynenasycené | 79,52 g |
| ––– omega 3 | 14,90 g |
| Vláknina | 36,72 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 7,84 g |
| Sůl | 18,75 g |
| Sacharidy | 783,36 g |
| – cukry | 71,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 1000 g |
| 84 g 84 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 84 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 500 ml 500 ml vývaru (z uzeného masa bez tuku) | Vepřová plec uzená | 500 g |
| 250 g 250 g 100% tuku Lukana | Margarín | 250 g |
| kabanos | Párek vepřový | |
| zapékací klobása | Klobása vinná | |
| uzené maso | Vepřová plec uzená | |
| tuk na vymazání pekáče | Margarín | |
| mouka na vysypání pekáče | Mouka pšeničná hladká |