Libečkové " maggi " - polévkové ochucovadlo II.

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Zavařeniny 18 názorů

Suroviny

libeček - stonky
libeček - listy (větší podíl listů, mělo by ho být litr po nasekání)
kopřivy - listy
celer listy
2 PL soli
slunečnicový olej
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Libeček, kopřivy i celer dobře omyjeme a najemno posekáme nožem. Můžete hodit i do mixéru a nasekat v něm, jen ne úplně na kaši. Posypeme solí a důkladně pomačkáme vařečkou nebo třeba paličkou z hmoždíře.

  2. Pak napěchujeme do sklenek, opravdu hodně mačkáme. Čím víc, tím bude více šťávy. Můžeme pak zalít pro zlepšení trvanlivosti trochou oleje. Uchováváme v lednici.

  3. Zatím neznám trvanlivost tohoto "dochucovadla", připravuji ho prvně, ale píší, že by mělo vydržet dlouho. Používáme na dochucení polévek, můžeme samozřejmě používat i drť, ale všeho opatrně, je to dost koncentrované a slané.

Poznámka

Recept je z Dadalovy kuchařky.

Zkoušela jsem dochucovadlo, které sem dávala Jana Remková. Dvakrát a dvakrát jsem ho vylila. Bylo strašně hořké. Nevím, čím to bylo, ale prostě se to nedalo konzumovat. Tak jsem pátrala po jiném využití libečku, kterého mám opravdu náruče a tohle je opravdu dobré.

Moje recepty a fotopostup najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 052 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Libečkové " maggi " - polévkové ochucovadlo II.

  • Evka Evka(neregistrovaná)

    Přečetla jsem si reakce a rady na libečkové maggi i polévkové koření, rozhodla jsem se využít pro začátek jenom libeček. Nakrájela jsem ho a povařila 15 min. Pak rozmixovala, vše v pohodě. Poté jsem dala 2 čajové lžičky soli a zklamání, už byl hořký...takže je mi to záhadou, že by to byla reakce se solí??? nechápu souvislost...

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Já zase používám libeček jen tu nat do polévek,do brambor když vařím i do guláše a je to moc dobré.<3:-K:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Remkova: to je prima, že ti to nezhořklo :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    spagetka: A Ladi, 1 skleničku už mám vypotřebovanou!!! A super to bylo :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Holky, já jsem dala čerstvou a hodně mladou majoránku, možná ještě neměla ani tu chuť, co by měla být. Hořké jsem to fakt neměla, ale příště, podle toho, co slyším, ji raději asi nedám! :-D. No, tohle je taky super, Andreo :-) :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    No holky, po těch vašich experimentech zůstanu u nasekaného do mrazáku:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    1974andrea: já nevím, fakt jsem to neměřila, ale 15 minut? Hele, až budu dělat, tak si lépe všimnu času.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    spagetka:Za tak krátkou dobu by ti to nemohlo pustit tolik chuti, to je jako bys dala libeček na závěr do polévky;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    1974andrea: Já ještě doplňovala, tys mi tam skočila :-D:-D:-D:-D. Já si nevšimla té doby vaření u J.R:-8:-8., ta doba 15 minut mi přijde ale fakt dlouhá. Já vlastně jen spařuju, nevařím doslova, tak mezi 3-5 minutami? asi tak nějak...

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    spagetka:Jana už to ochutnala, psala jsem jí to;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    yanull:Jani, já si myslím, že by to mohlo být tím mletím. Já to podruhé ochutnala už před vařením a už i to bylo hořké. A tím redukováním to bylo úplně zabité:-S Dám tomu možná ještě šanci a zkusím to, jako tady, jenom nasekat ručně nebo v mixéru.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    yanull: Jani a víš, že můžeš mít pravdu? Jana R. to asi ještě neochutnala, jestli to nemá hořké. Ale na to mlýnku mi to přijde jako možnost.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    1974andrea: Nemám to ověřené, ale nic bych za to nedala, že tam nějaká reakce vznikne při mletí. Chtělo by zkusit, jestli to není už zhořklé před vařením. Mlýnky na maso bývají většinou hliníkové, může to být i tím.
    P.S. Je to reakce na poznámku k receptu Jany R.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    petram:Peti, já jsem tam ani majoránku nedávala, přišlo mi to zbytečné na takové množství libečku, nebyla by tam ani cítit. Libeček je silně aromatický. A bylo to, jako bych vařila pelyněk:-((

    Odpovědět

  • petram petram

    Já jsem měla maggi podle Jany R. také hořké. Myslím, že je to tím, že se tak dlouho vaří majoránka, ta ráda hořkne. A asi ani libečku samotnému to dlouhé vaření nesvědčí.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: maggi libecek domácí magi domácí maggi libeček magi recept konzervace libečku pasta z libečku libeček recepty využití libecku recept na domácí maggi polévkové koření z libečku libeček domácí magi libeček konzervace domácí maggi recept magi libeček recept maggi catni z libecku libeček maggi libeček magi recept na magi libeckova pasta