Nutriční hodnoty (Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 970 kJ / 5 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 99,52 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 35,95 g |
Tuky | 264,21 g |
– nasycené | 154,72 g |
– nenasycené | 91,98 g |
–– mononenasycené | 80,47 g |
–– polynenasycené | 11,51 g |
––– omega 3 | 1,73 g |
Vláknina | 41,29 g |
Cholesterol | 1,76 g |
Sodík | 853 mg |
Sůl | 2,42 g |
Sacharidy | 562,18 g |
– cukry | 330,43 g |
––– laktóza | 36,68 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
125 g 125 g změklého másla | Máslo kravské | 125 g |
60 g 60 g jemného krystalového cukru | Cukr bílý | 60 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
250 g 250 g plohrubé mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
175 g 175 g krystalového cukru | Cukr bílý | 175 g |
450 g 450 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 450 g |
500 ml 500 ml zakysané smetany (i více) | Smetana kravská zakysaná 12% | 500 ml |
4 lžíce 4 lžíce (60g) kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 60 g |
1 lžička 1 lžička prášku do peřčiva | ||
125 g 125 g sušeného rybízu (nebo čerstvého červeného rybízu - namočeného v teplé vodě) | Rybíz červený sušený | 125 g |