Nutriční hodnoty (Srnčí maso po zámecku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 8 242 kJ / 1 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 202,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 200,64 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 104,50 g |
– nasycené | 52,95 g |
– nenasycené | 48,93 g |
–– mononenasycené | 41,64 g |
–– polynenasycené | 7,28 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 5,02 g |
Cholesterol | 591 mg |
Sodík | 2,30 g |
Sůl | 5,70 g |
Sacharidy | 20,74 g |
– cukry | 3,48 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg srnčí kýty (nebo hovězí roštěnky) | Srnec kýta | 1000 g |
1 lžička 1 lžička koření na divočinu (nebo roztlučený jalovec) | Provensálské koření | 5 g |
2 lžíce 2 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 20 g |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
1 1 cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
1 sklenka 1 sklenka červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý |