Nutriční hodnoty (Srnčí maso po zámecku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 8 242 kJ / 1 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 202,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 200,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 104,50 g |
| – nasycené | 52,95 g |
| – nenasycené | 48,93 g |
| –– mononenasycené | 41,64 g |
| –– polynenasycené | 7,28 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 5,02 g |
| Cholesterol | 591 mg |
| Sodík | 2,30 g |
| Sůl | 5,70 g |
| Sacharidy | 20,74 g |
| – cukry | 3,48 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg srnčí kýty (nebo hovězí roštěnky) | Srnec kýta | 1000 g |
| 1 lžička 1 lžička koření na divočinu (nebo roztlučený jalovec) | Provensálské koření | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 20 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 ml 200 ml červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| plátky plátky žampionů (dle chuti) | Žampion čerstvý | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| spařené rozinky (dle chuti) | Rozinky |