Nutriční hodnoty (Opilý jablkový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 372 kJ / 2 957 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,15 g |
| Tuky | 106,56 g |
| – nasycené | 63,36 g |
| – nenasycené | 38,07 g |
| –– mononenasycené | 32,64 g |
| –– polynenasycené | 5,43 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 8,45 g |
| Cholesterol | 757 mg |
| Sodík | 276 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 433,34 g |
| – cukry | 287,50 g |
| ––– laktóza | 17,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 100 g 100 g pískového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 150 ml 150 ml jablečné šťávy (nebo džusu) | Šťáva z jablka | 150 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 pudinkový vanilkový prášek | Puding v prášku | 40 g |
| 1 1 pudinkový vanilkový prášek | Puding v prášku | 40 g |
| 75 g 75 g cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 100 ml 100 ml vaječného likéru | Likér vaječný | 100 ml |
| 350 ml 350 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
| čokoládové hoblinky | Cukrářské zdobení | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |