Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš

Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".

Hodnocení receptu je 5,0 (93×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min platí pro přípravu v tlakovém hrnci

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, platí pro přípravu v tlakovém hrnci)

25. 3. 2008 21:36

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 505 kJ / 1 077 kcal
Bílkoviny116,89 g
Tuky34,16 g
Vláknina26,74 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,60 g
Sacharidy65,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme s knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kutil25

7. 1. 2024 10:17

sto ldí sto chutí nikoho nepomlouvám.někdy jsou názory.slušně řečeno hnusné.

Eheres

16. 11. 2023 13:21

Recept super ☺️ jen možno mouku rozmíchat rovnou ve smetaně ☺️☺️

Ofce.11

11. 11. 2023 13:24

Výborný recept

mjanickam

4. 3. 2023 13:33

Vynikající 😊

Andulicka 1

17. 2. 2022 02:51

stoudman: není to segeTinsky guláš ale segedinsky. Jen tak mimochodem.

K.kazdova K.kazdova

16. 2. 2022 20:58

Výborný, celé rodině moc chutnalo! Děkuji

Andulicka 1

11. 1. 2022 15:56

Kdysi podávali v restauracich segedin bez smetany. A se smetanou byl Special. Já take nepridávam cesnek ale smetanu ano ale sladkou ne zakysanou.kolik lidi tolik chutí :-)

BlaV.

10. 1. 2022 11:04

casino: já mám ráda i "jen tak" - bez přílohy - každý dle své chuti

Salmissra

16. 4. 2021 20:26

Za mě úplně super. Děkuji. Rychle a dobře.

Petra Dvor. Petra Dvor.

2. 4. 2021 11:32

Dobrý den, přidávám fotečku. Segedín je výborný <3

cathleen cathleen (moderátorka)

9. 6. 2020 09:54

hasic: vaše vulgární komentáře mažu s vírou, že se už nebudou opakovat.

zmije

8. 5. 2020 13:12

Merylas: Souhlasím,lépe to napsat nešlo.;-)

Eja57 Eja57

8. 5. 2020 09:37

Merylas: :yes::yes::yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 5. 2020 08:51

stoudman: Mně nemusíte radit, co a kde mám komentovat, jsem už velká holka. Starejte se raději sám o sebe. Nevím, u jakých světových expertů jste se ten segeTín učil, ale nemůžu přijít na to, co je na segedínu zase až tak složitého. Určitě jsou jídla s daleko složitějším technologickým postupem. Je pravda, že zelí by se mělo přidat dusit zároveň s masem a pak zahustit jíškou, ale jak jsem už psala, jde to i takhle. Nechat mouku dobře provařit a guláš nechat třeba "chvíli" odležet. Je to vařeno v papiňáku, tak asi proto tento postup.
V gastroprovozech se ve Vámi zmiňované době vařilo podle kuchařské bible, Receptur a tam byly dvě normy. Normální segedín bez smetany a pak speciál, kde smetana je. Česnek není ani v jedné receptuře. Nemám nic proti tomu, aby si ho někdo malinko přidal, jen trošku na podtrhnutí chuti, taky dávám. Ale není to přece podmínkou, že tam smetana a česnek být MUSÍ. A to, že jste se před půlstoletím učil u mistrů kuchařů není zárukou toho, že jste i Vy sám dobrý kuchař.
Tohle je amatérský web, kde přispívají všichni, které vaření baví. A každý vaří tak, jak mu to chutná. Zkouší, kombinuje a vloží recept. A každý uživatel má možnost volby, který recept si pak vybere k realizaci. Může si ho zase přizpůsobit své chuti a potřebám a napíše pod recept komentář. A o tom to tady je, předávaní zkušeností. Vy byste vynikal na nějakých profi stránkách, pokud by Vás ovšem neposlali někam "do hájku". Tak je mi záhadou, proč si potřebujete "čechrat peří" mezi amatéry. Je ale príma, že jste se tady zaregistroval. Budu se těšit, a věřím že nejen já, na Vaše léty prověřené recepty, některé už retro se světovým úspěchem, které jste se naučil od mistrů. A taktéž se těším na přínosné komentáře s dobře míněnými, a slušně podanými radami. Užijte si hezký den.:-K

MamlajdaD MamlajdaD

8. 5. 2020 00:20

stoudman: A proč jste se snížil z výšin vaší dokonalosti a lezete sem, mezi - jak nám říkáte - "bandu amatérů"? Račte prosím přidávat dokonalé recepty, aby jste nás tedy opravdu poučil. Ale to asi nejde, protože jak to vypadá, umíte jen hrubě napadat a urážet, ale kloudný skutek utek. O vaší úrovni ostatně svědčí i vaše poznámka ve vašem profilu - cituji: "polibte si rádoby kuchaři." Je od vás hezké, že dáte najevo, co si o nás myslíte! :-! No nebudu psát, co si myslím třeba zrovna já o vás, a nebyla by to urážka, byla by to holá pravda, ale za rámeček by jste si to nedal, přesto, že bych vám to napsala zdvořilými slovy. A ti staří kuchaři, světa znalí a kultivovaní pánové, kteří skvěle umí nejen svoje řemeslo, ale i několik cizích jazyků, ti by vás vyhodili, sotva by jste otevřel tu vaší nevymáchanou pusinku.

1 2 3 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: segedínský guláš segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinský guláš z vepřového masa segedinsky gulas recept segedínský guláš recept segedynsky gulas recept na segedínský guláš recept na segedínský guláš segedin recept segedín segedinský guláš se smetanou jak se děla segedinský guláš recept na dobrý segedínský guláš segedínský guláš recept z vepřoveho masa segedínský guláš recepty recept segedínský guláš recept segedínský guláš segedínský guláš -recept szegedinský guláš

Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLJ