Segedínský guláš
Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 505 kJ / 1 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,89 g |
Tuky | 34,16 g |
Vláknina | 26,74 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 4,31 g |
Sůl | 10,60 g |
Sacharidy | 65,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podáváme s knedlíkem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 11. 2023 13:21
11. 11. 2023 13:24
4. 3. 2023 13:33
17. 2. 2022 02:51
16. 2. 2022 20:58
11. 1. 2022 15:56

10. 1. 2022 11:04
16. 4. 2021 20:26
2. 4. 2021 11:32

9. 6. 2020 09:54
8. 5. 2020 13:12

8. 5. 2020 09:37



8. 5. 2020 08:51
V gastroprovozech se ve Vámi zmiňované době vařilo podle kuchařské bible, Receptur a tam byly dvě normy. Normální segedín bez smetany a pak speciál, kde smetana je. Česnek není ani v jedné receptuře. Nemám nic proti tomu, aby si ho někdo malinko přidal, jen trošku na podtrhnutí chuti, taky dávám. Ale není to přece podmínkou, že tam smetana a česnek být MUSÍ. A to, že jste se před půlstoletím učil u mistrů kuchařů není zárukou toho, že jste i Vy sám dobrý kuchař.
Tohle je amatérský web, kde přispívají všichni, které vaření baví. A každý vaří tak, jak mu to chutná. Zkouší, kombinuje a vloží recept. A každý uživatel má možnost volby, který recept si pak vybere k realizaci. Může si ho zase přizpůsobit své chuti a potřebám a napíše pod recept komentář. A o tom to tady je, předávaní zkušeností. Vy byste vynikal na nějakých profi stránkách, pokud by Vás ovšem neposlali někam "do hájku". Tak je mi záhadou, proč si potřebujete "čechrat peří" mezi amatéry. Je ale príma, že jste se tady zaregistroval. Budu se těšit, a věřím že nejen já, na Vaše léty prověřené recepty, některé už retro se světovým úspěchem, které jste se naučil od mistrů. A taktéž se těším na přínosné komentáře s dobře míněnými, a slušně podanými radami. Užijte si hezký den.

8. 5. 2020 00:20

7. 5. 2020 19:16
A není třeba se držet norem a původních receptur. Vše se přece neustále někam posouvá a to se týká i vaření.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jemný makovec babičky Boženky
Přidáno před 7 hodinami
Maková bábovka s čokoládou a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Supersulc
Přidáno před 16 hodinami
Cizrnová směs s mrkví a rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Ořechová hvězda z kynutého těsta se skořicí a rumem
Přidáno 5. 12. 2023 15:02
Rozmarýnové housky
Přidáno 5. 12. 2023 12:21
Právě bylo uvařeno:
Chlebová polévka
VortexCZ uvařil před 1 hodinou
Linecké košíčky
Veruu24 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
luema uvařila před 3 hodinami
Biskupský chlebíček se sušeným ovocem
Kava 2 uvařila před 3 hodinami
Pravý vepřový guláš
Moanka uvařil před 4 hodinami
Domácí chleba
petanjedlak uvařila před 5 hodinami
Základní hovězí vývar
MamkaTerka uvařila před 7 hodinami
Dýňová polévka s kokosovým mlékem a chilli
smidel uvařila před 7 hodinami
Skořicové cukroví z lisu na česnek
Nadula3 uvařila před 7 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
st.hlavata@seznam.cz uvařil před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: segedínský guláš segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinský guláš z vepřového masa segedinsky gulas recept segedínský guláš recept segedynsky gulas recept na segedínský guláš recept na segedínský guláš segedin recept segedín segedinský guláš se smetanou jak se děla segedinský guláš recept na dobrý segedínský guláš segedínský guláš recept z vepřoveho masa segedínský guláš recepty recept segedínský guláš recept segedínský guláš segedínský guláš -recept szegedinský guláš
Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLJ
141 názorů