Nutriční hodnoty (Krémová jablečno-celerová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 932 kJ / 940 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,13 g |
| Tuky | 60,83 g |
| – nasycené | 39,60 g |
| – nenasycené | 20,53 g |
| –– mononenasycené | 16,65 g |
| –– polynenasycené | 3,88 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 36,97 g |
| Cholesterol | 191 mg |
| Sodík | 560 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 65,74 g |
| – cukry | 47,57 g |
| ––– laktóza | 7,07 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
| 300 g 300 g jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
| 100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
| 15 g 15 g másla | Máslo kravské | 15 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| trocha trocha cukru | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| pár lístků lístků bazalky | Bazalka čerstvá |