Nutriční hodnoty (Krémová jablečno-celerová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 932 kJ / 940 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,13 g |
Tuky | 60,83 g |
– nasycené | 39,60 g |
– nenasycené | 20,53 g |
–– mononenasycené | 16,65 g |
–– polynenasycené | 3,88 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 36,97 g |
Cholesterol | 191 mg |
Sodík | 560 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 65,74 g |
– cukry | 47,57 g |
––– laktóza | 7,07 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
300 g 300 g jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
15 g 15 g másla | Máslo kravské | 15 g |
1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
trocha trocha cukru | Cukr bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
pár lístků lístků bazalky | Bazalka čerstvá |