Nutriční hodnoty (Šťovíková polévka s podmáslím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 117 kJ / 1 223 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,60 g |
| Tuky | 56,57 g |
| – nasycené | 29,05 g |
| – nenasycené | 30,48 g |
| –– mononenasycené | 18,18 g |
| –– polynenasycené | 12,30 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 662 mg |
| Sodík | 1,07 g |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 109,10 g |
| – cukry | 57,70 g |
| ––– laktóza | 54,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 lžíce 3 lžíce šťovíku | Šťovík listy čerstvé | |
| 1/2 l 1/2 l vody | Voda | 500 ml |
| 1 l 1 l podmáslí (nebo kyselého mléka) | Podmáslí | 1000 g |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |