Kapucínský guláš

Suroviny 4 porce

600 g hovězího masa na guláš
3 střední cibule
6 žampionů
2-3 lžíce oleje
sladká paprika
2 lžíce protlaku
kmín
česnek
majoránka
hladká mouka
sůl a mletý pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmažíme cibule dohněda, potom vložíme maso nakrájené na kostky, přidáme papriku a protlak, restujeme dále a podle potřeby podlijeme vodou.
    Osolíme, opepříme, přidáme kmín, česnek, majoránku a dusíme maso do změknutí.

  2. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme restované žampiony a necháme provařit.
    Žampiony nakrájíme na plátky a na troše oleje na vedlejší pánvi restujeme.
    Na závěr přidáme do omáčky.

  3. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Komentáře k receptu Kapucínský guláš