

Kapucínský guláš
Suroviny 4 porce
- 600 g hovězího masa na guláš
- 3 střední cibule
- 6 žampionů
- 2-3 lžíce oleje
- sladká paprika
- 2 lžíce protlaku
- kmín
- česnek
- majoránka
- hladká mouka
- sůl a mletý pepř dle chuti
Postup přípravy receptu
Na tuku osmažíme cibule dohněda, potom vložíme maso nakrájené na kostky, přidáme papriku a protlak, restujeme dále a podle potřeby podlijeme vodou.
Osolíme, opepříme, přidáme kmín, česnek, majoránku a dusíme maso do změknutí.Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme restované žampiony a necháme provařit.
Žampiony nakrájíme na plátky a na troše oleje na vedlejší pánvi restujeme.
Na závěr přidáme do omáčky.Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo rýží.