Nutriční hodnoty (Kefírová bábovka s vůní skořice a medu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 612 kJ / 4 209 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,55 g |
| Tuky | 179,42 g |
| – nasycené | 18,68 g |
| – nenasycené | 146,78 g |
| –– mononenasycené | 101,64 g |
| –– polynenasycené | 45,14 g |
| ––– omega 3 | 12,81 g |
| Vláknina | 13,60 g |
| Cholesterol | 593 mg |
| Sodík | 3,78 g |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 561,44 g |
| – cukry | 275,36 g |
| ––– laktóza | 18,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 ml 500 ml kefíru | Kefír | 500 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 1 lžička 1 lžička sody | Jedlá soda | 12 g |
| 0,5 0,5 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1 hrst 1 hrst hrubě nasekaných ořechů | Vlašské ořechy | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| tuk a hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá |