Nutriční hodnoty (Oližprst II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 409 kJ / 3 205 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,91 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 53,81 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,10 g |
Tuky | 77,87 g |
– nasycené | 24,49 g |
– nenasycené | 35,36 g |
–– mononenasycené | 26,94 g |
–– polynenasycené | 8,42 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 9,70 g |
Cholesterol | 2,16 g |
Sodík | 452 mg |
Sůl | 1,81 g |
Sacharidy | 548,26 g |
– cukry | 429,01 g |
––– laktóza | 24,51 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 žloutků | Vaječný žloutek | 115 g |
10 dkg 10 dkg mlety cukr | Cukr bílý | 100 g |
5 lžic 5 lžic vody (toto utřít) | Voda | 90 ml |
10 dkg 10 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
sníh (z 5 5 bílků) | ||
1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
5 5 žloutků | Vaječný žloutek | 115 g |
1 1 máslo | Máslo kravské | 1 g |
10 dkg 10 dkg mletého cukru | Cukr bílý | 100 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
5 5 bílku, | ||
20 dkg 20 dkg cukr krupice (ušlehat ve vodní lázni pak toto naneseme na skoro již hotový moučník) | Cukr bílý | 200 g |
granko (čokoláda strouhana nebo dle fantazie) | Kakaový nápoj instantní |