Nutriční hodnoty (Sváteční kuře na jablkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 115 kJ / 745 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,90 g |
| Tuky | 21,80 g |
| – nasycené | 12,43 g |
| – nenasycené | 8,48 g |
| –– mononenasycené | 6,22 g |
| –– polynenasycené | 2,26 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 26,35 g |
| Cholesterol | 95 mg |
| Sodík | 740 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 103,06 g |
| – cukry | 72,19 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kuře | Kuře | |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rybízové marmelády nebo rybízu | Marmeláda z červeného rybízu | 15 g |
| petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá | |
| kurkuma | Kurkuma mletá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 cibule najemno pokrájet | Cibule čerstvá | 70 g |
| 10 dkg 10 dkg žampionů nebo hříbků (pokrájené na plátky) | Žampion čerstvý | 100 g |
| 3 plátky 3 plátky šunky nakrájené najemno | Šunka vepřová vařená | 60 g |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce posekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 2 2 jablka nahrubo postrouhané | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |