Nutriční hodnoty (Polévka fazolkovo-koprová)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 078 kJ / 258 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,55 g |
| Tuky | 6,25 g |
| – nasycené | 3,68 g |
| – nenasycené | 2,07 g |
| –– mononenasycené | 1,57 g |
| –– polynenasycené | 0,50 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 6,43 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 126 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 40,20 g |
| – cukry | 8,90 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2-3 2-3 mrkve | Mrkev čerstvá | 125 g |
| půl hrnku hrnku zelených fazolek | Fazolky čerstvé | |
| 2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
| hrst hrst čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| lžíce lžíce oleje | Olej řepkový | |
| půl půl menší cibule | Cibule čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| Masox | Bujón hovězí | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |