Grilovaná žebra

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 45 minut 2 porce Grilování 35 názorů

Suroviny

1 kg žebírek bez tuku (na dvě chutné porce)
(naporcované na pás široký 10 cm a délky 30 cm)
Marináda:
olivový olej
chilli papričky
hustý kečup
dijonská hořčice
rum
sůl
čerstvě mletý pepř
mletá červená paprika
(poměr dle chuti a zvyků strávníků)
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová masitá žebírka naporcovaná od hodného řezníka dle našich požadavků dobře osolíme a opepříme.

  2. Připravíme si vhodný motouz a smotáme pásy vepřových žeber masovou stranou dovnitř – tedy tak, že žeberní blána bude zvenčí smotku.

  3. Vzniklý „smotek“ žeber, převážeme připraveným motouzem, čímž se nám vytvoří velmi pěkný a pevný kus žeber.

  4. Dáme na gril nebo do trouby a necháme chvíli zprudka opéct. Asi po 5-10 minutách na plný výkon smotky žebírek dáme bokem a velmi bohatě potřeme dle naší chuti připravenou marinádou.

  5. Takto potřené a již teplem zatažená žebírka dále grilujeme nebo pečeme v troubě, již při nižší teplotě. Opakovaně je několikrát potíráme.

  6. Pečeme či grilujeme, dokud nejsou žebírka hotová. Dle situace, teploty a možnosti přiklopení grilu jsou takto smotaná žebírka hotová za 30-40 minut.

  7. K pálení masa nedochází, neboť z vnější strany je blána a kosti a maso je ukryto uvnitř smotku. Příloha čerstvý chléb a omáčky dle chuti.

Poznámka

Marinádu si udělejte opravdu dle vlastních potřeb a chutí, které jsou Vaše oblíbené - jeden může to a druhý tohle - prostě tvořte svoji chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 915 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaná žebra

  • Eliza Eliza

    Fantastické fotky, sliny se sbíhají...:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Zuzik Zuzik(neregistrovaný)

    Luxusní, my teda grilujeme celoročně na grilovací pánvi. Tady je o ní pokec http://grilovaci-panev.cz/

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    musím přidat bodík... ač vím, že nikdy neochutnám. Je to hnus, ale maso s většinou kostí je 2x tak drahé, jak vepřová kýta...;-(

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Hell.:
    .... děkuji za vyčerpávající a upřímné hodnocení.:yes:
    Jsem rád, že Vám tak chutnalo ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Hell. Hell.

    Jsem poněkud kuchařský barbar. Hledám recepty podle fotky, zběžně přečtu ingredience a postup. To první nakonec dávám podle vlastní chuti, nálady, zdravotního omezení těch, kterým je výsledek určen... takže bohužel neocením rum v marinádě, ale v konečném důsledku to snad nevadí, protože TOHLE JE FANTASTICKÝ NÁPAD! Zavolali jsme řezníkovi, nechali si udělat bůček (bylo na něm tedy zbytečně moc masa :-D což mělo za následek špatné rolování, ač jsme na to byli dva, byla to fuška, ale já byla neústupná, že :-D ), manža připravil koření které můžeme, žebra podél rozpůlil, natřel, uložil do lednice. Druhý den jsme motali, dřina to byla, přírodní provázek ale na výsledku vypadal efekně. Otýpky jsme naskládali do pekáče (do husáku, velkého!) podlila jsem to trochou vody, a dala péct... trvalo to déle než je v receptu, téměř dvě hodiny, ale maso pomalu se pečící nám přijde lepší, to není kritika, jen poznámka na okrajíčeček :-) Druhý den, když přijeli ohlášení (bylo nás celkem 12), se tohle téměř upečené masíčko naskládalo na gril, ohřálo a podávalo....
    Já tedy nevím, ale kočky obvykle žebra z prasátka nepoberou... jsou tvrdá, to spíš pes je zvládne...hmmm... na psa nezbylo....
    Je mi jasné, že lidé mají různé chutě.. ale aby se celkem, i s dneškem DVACET lidí shodlo na tom, že tohle jídlo je fantastické!! nebývá často. Sice provázek manža před konečným grilováním sundal, aby nehořel, ale i tak TOHLE BYLA FANTAZIE!! A já maso nejím, přesto velice chválím.
    Pane, vy jste KUCHAŘ!!!

    Odpovědět

  • K@tka K@tka

    Tak tohle vypadá naprosto ÚÚÚŽASNĚ!!! Tečou mi sliny po klávesici :-))Jen bych dala svou oblíbenou marinádu s javorovým sirupem, liči balzámem a hořčičným semínkem http://www.foodstyle.cz/products/pikantni-uzena-ze...
    Bodík letí...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Drobek Drobek

    Jednu připomínku k jinak krásnému receptu, totiž ta blána. Je tuhá a nepříjemně chutná, proto ji mistři kuchaři (a já) stahují. Podebrat neostrým nástrojem a pak papírovou utěrkou chytit a stáhnout.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-O:-O krásná, voňavá a dech beroucí "otýpka":-8;-):-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • jumanji jumanji(neregistrovaný)

    No i kdyby to ve výsledku chutnalo hnusně , tak za ty fotky dávám všechny palce nahoru :yes: PS: ale ono to bude určitě móóóc dobré !:-p

    Odpovědět

  • aisha aisha

    To vypada hodne luxusne..:yes::yes:..tady nevim, jestli bych nezhresila..:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • BarbaraP BarbaraP

    Tak z tohohle jsem si sedla na zadek :-O Nádherné sexy jídlo, snědla bych to i s talířem! :-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    PEKNUČKÉ...a veľmi zaujímavé.

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    úžasnéééééé:yes::-D nemám slov a ani jich netřeba:-p

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::yes::-K:-K:-K:-K už není co dodat:-*

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: grilovaná žebra grilované žebra grilovaná vepřová žebra žebra na grilu grilovaná žebra recept marináda na grilovaná žebra vepřová žebra na grilu grilovaná žebra v troubě grilované vepřové žebra recept na grilované žebra recept na grilovaná žebra grilovaná hovězí žebra marináda na grilovaná vepřová žebra žebra na gril grilované vepřové žebro marináda na vepřová žebra hovezi zebra na grilu marináda na grilované žebra žebra na grilu recept grilovaná žebírka

Zapomněl/a jsem heslo