Nutriční hodnoty (Jednoduchý jablkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 536 kJ / 2 040 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,91 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,20 g |
| Tuky | 22,28 g |
| – nasycené | 9,21 g |
| – nenasycené | 8,64 g |
| –– mononenasycené | 5,54 g |
| –– polynenasycené | 3,10 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 25,80 g |
| Cholesterol | 305 mg |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 401,93 g |
| – cukry | 201,48 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g kefíru | Kefír | 125 ml |
| 3 pl 3 pl kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| 125 g 125 g cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
| kypřící prášek | Kypřící prášek | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/4 kl 1/4 kl sody bikarbony (zakapnuť na lyžičke horucou vodou) | Jedlá soda | 3 g |
| 250-300 g 250-300 g polohrubá mouka podla potreby | Mouka pšeničná polohrubá | 275 g |
| 4-5 4-5 jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| tuk na vymazaní formy | Margarín |