Vepřové maso na česneku

pelda Kuchařka: pelda

Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

vepřová kýta
2 cibule
lžíce másla
lžíce oleje
4 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1 masox
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme.

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej a osmahneme v něm na kostky nakrájenou cibuli.

  3. Pak přidáme maso, opečeme, zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme pod pokličkou doměkka.

  4. Asi v polovině varu přidáme na plátky nakrájený česnek.

  5. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu necháme na ohni odpařit. Pak ji zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.

  6. Maso vrátíme zpět do šťávy a prohřejeme.

  7. Podáváme s těstovinami. Můžeme použít i hovězí maso.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové maso na česneku

  • pro odborníčka pro odborníčka(neregistrovaná)

    Pokud jsi takový odborník na střed česneků a teplotu zahřívání másel, proč lezeš na recepty? :-D Moc mě to pobavilo! Good luck! :yes:

    Odpovědět

  • špatný recept špatný recept(neregistrovaný)

    chocolate: v másle vznikají, od teploty 110 stupňů, dost škodlivé látky, prostě platí pravidlo, máslo by nemělo být zahříváno nad teplotu varu, to že se k máslu přidá olej, způsobí, že se posune hranice jen pro připalování, ale teplota je tak vysoká, že se tovří jedy a karcinogeny, pokud něčemu nerozumíte, nedělejte ze sebe husu a ještě se smajlíkama !!!

    Odpovědět

  • spatny recept spatny recept(neregistrovaný)

    spagetka: clovek neporozumi vecem kdyz si je nekde najde na netu, u kazdeho cesneku se ma vyndavat jadro, tz. stred...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    špatný recept: co je jádro u česneku?:-O:-O
    Informací přímo od odborníka jsem to zjistila, jádro česneku se objevuje JEN u starého česneku, když vám roste zelený klíček a obal okolo jakoby vyschne. Takže ten zelený střed vyloupnete -tedy to JÁDRO a použijete, neb je to ještě kvalitní, obal vyhodíte.
    Je mi líto, tvá informace je špatná a zavádějící :no::no:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    špatný recept:tak jsi nám to vysvětlil,ty jsi z oboru???Kuchař???

    Odpovědět

  • špatný recept špatný recept(neregistrovaný)

    chocolate: máslo se dává pro zjemnění a jakoukoliv tepelnou úpravou tuto funkci ztrácí, hořkne u česneku jen jádro, to se musí vždy vyndat, potom česnek nikdy nezhořkne a pokrm bude mít váýraznější aroma

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jakékoli maso na česneku máme moc rádi a tady v tom receptu nevidím nic špatně. Jinak já většinou rozvoním česnek hned na začátku, ale pak ještě podle chuti na konci ještě přidám třeba stroužek. Jen jsem pozapomněla na tu kombinaci másla+oleje, takže díky za osvěžení paměti ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    špatný recept !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:Máslo se přepalovat nebude, protože do něj autorka správně přidala lžíci oleje a pokud přidáš česnek na začátku tak má tendenci zhořknout;-).

    Odpovědět

  • špatný recept !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! špatný recept !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(neregistrovaný)

    máslo nelze přidávat na začátku na smažení cibule, za prvé se připaluje, za druhé tím, že není tepelně stálé ztrácí svou zjemňovací funkci pokud se nedává úplně na závěr do hotového jídla, dále česnek je ideálí přidávat na začátku do cibulky a restovat, pustí tak více aromatických látek, tak jak je to popsané je to jen v případě, že chcete jen lehce "ovovněné" jídlo, další hloupost je odpořování šťávy, pokud nechcete moc omáčky tek nevařte maso ve velkém množství vody a potom není nic potřeba odpařovat, na začátku se k restování cibulky přidá ještě mouka a není ji potřeba přidávat na závěr, pokud chceme hodně omáčky a husté vaříme v menším množství vody (úspora neergie) a vodu na závěr přidáme potom zahuš'tujeme ;-(:no:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, zdá se mi to jednoduché a určitě dobré. Náhodné recepty jsou super:-D:yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Jednoduchy a rychly recept s ingrediencemi, ktere ma kazdy doma po ruce. Vysledek byl velmi pozitivni a moc nam chutnalo. Davam ti bodika a pridavam fotku.:yes:4:yes:

    Odpovědět

  • *** ***(neregistrovaný)

    výbornéé... udělejte si to každý kdo si´chce pochutnat:yes:

    Odpovědět

  • DANISOFA DANISOFA(neregistrovaný)

    RODINA SI TOTO JIDLO NAPROSTO ZAMILOVALA :yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové na česneku veprove kostky na cesneku vepřové na česneku recept veprove na cesneku omacka vepřova kyta na česneku vepřový na česneku vepřové maso pečené na česneku pečené vepřové na česneku pečené maso na česneku pečené vepřové maso na česneku vepřové plátky na česneku vepřového maso na česneku vepřová na česneku na česneku recepty vepřové na česneku vepřové na pepři vepřové kostky na pepři pečená vepřová kýta na česneku recept veprove na cesneku veprovi na cesneku

Zapomněl/a jsem heslo