Vepřové maso na česneku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 770 kJ / 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,94 g |
Tuky | 0,85 g |
Vláknina | 12,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 5. 2021 08:55
Dá se použít i maso z divočáka. Jednoduchý recept. Použila jsem jako přílohu pohanku. Díky.
K tomu mám hlávkový salát.

26. 5. 2021 09:24
Moc nam chutnalo. Varim i z hoveziho masa :)

4. 3. 2020 12:55
JiRtiMCZ: ma zmysel reagovat na 9 rokov staru diskusiu?
4. 3. 2020 12:28
A jejej, tady se nekomu slaplo na kuri ocko coz :) Rada se tu nebere a jeste hura na dotycneho. Vazeni, proc? Vse co zde dotycny napsal o cesneku, maslu, mouce a vubec postupu je naprosto v poradku. Spagetku bych si za zenu rozhodne nevybral ( promin )
Co dokaze stred cecneku vi kazde "male dite" a kazdy, kdo jen trochu vari, nebo se o to snazi. Co dela a hlavne vydrzi maslo po tepelne strance jakbysmet. Prestante se hadat, nechte si sem/tam poradit, prestante do sebe rypat a vsem dobrou chut, pokud zrovna obedvate


12. 12. 2011 11:36
Pokud jsi takový odborník na střed česneků a teplotu zahřívání másel, proč lezeš na recepty?
Moc mě to pobavilo! Good luck!


7. 8. 2011 16:31
chocolate: v másle vznikají, od teploty 110 stupňů, dost škodlivé látky, prostě platí pravidlo, máslo by nemělo být zahříváno nad teplotu varu, to že se k máslu přidá olej, způsobí, že se posune hranice jen pro připalování, ale teplota je tak vysoká, že se tovří jedy a karcinogeny, pokud něčemu nerozumíte, nedělejte ze sebe husu a ještě se smajlíkama !!!
6. 8. 2011 09:58
spagetka: clovek neporozumi vecem kdyz si je nekde najde na netu, u kazdeho cesneku se ma vyndavat jadro, tz. stred...
3. 8. 2011 12:27
špatný recept: co je jádro u česneku?

Informací přímo od odborníka jsem to zjistila, jádro česneku se objevuje JEN u starého česneku, když vám roste zelený klíček a obal okolo jakoby vyschne. Takže ten zelený střed vyloupnete -tedy to JÁDRO a použijete, neb je to ještě kvalitní, obal vyhodíte.
Je mi líto, tvá informace je špatná a zavádějící


Informací přímo od odborníka jsem to zjistila, jádro česneku se objevuje JEN u starého česneku, když vám roste zelený klíček a obal okolo jakoby vyschne. Takže ten zelený střed vyloupnete -tedy to JÁDRO a použijete, neb je to ještě kvalitní, obal vyhodíte.
Je mi líto, tvá informace je špatná a zavádějící


3. 8. 2011 12:14
špatný recept:tak jsi nám to vysvětlil,ty jsi z oboru???Kuchař???
3. 8. 2011 11:58
chocolate: máslo se dává pro zjemnění a jakoukoliv tepelnou úpravou tuto funkci ztrácí, hořkne u česneku jen jádro, to se musí vždy vyndat, potom česnek nikdy nezhořkne a pokrm bude mít váýraznější aroma
30. 7. 2011 13:56
Jakékoli maso na česneku máme moc rádi a tady v tom receptu nevidím nic špatně. Jinak já většinou rozvoním česnek hned na začátku, ale pak ještě podle chuti na konci ještě přidám třeba stroužek. Jen jsem pozapomněla na tu kombinaci másla+oleje, takže díky za osvěžení paměti 




30. 7. 2011 13:44
špatný recept !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:Máslo se přepalovat nebude, protože do něj autorka správně přidala lžíci oleje a pokud přidáš česnek na začátku tak má tendenci zhořknout
.

30. 7. 2011 13:39
máslo nelze přidávat na začátku na smažení cibule, za prvé se připaluje, za druhé tím, že není tepelně stálé ztrácí svou zjemňovací funkci pokud se nedává úplně na závěr do hotového jídla, dále česnek je ideálí přidávat na začátku do cibulky a restovat, pustí tak více aromatických látek, tak jak je to popsané je to jen v případě, že chcete jen lehce "ovovněné" jídlo, další hloupost je odpořování šťávy, pokud nechcete moc omáčky tek nevařte maso ve velkém množství vody a potom není nic potřeba odpařovat, na začátku se k restování cibulky přidá ještě mouka a není ji potřeba přidávat na závěr, pokud chceme hodně omáčky a husté vaříme v menším množství vody (úspora neergie) a vodu na závěr přidáme potom zahuš'tujeme 


23. 2. 2011 22:56
No, zdá se mi to jednoduché a určitě dobré. Náhodné recepty jsou super


18. 1. 2011 13:40
Jednoduchy a rychly recept s ingrediencemi, ktere ma kazdy doma po ruce. Vysledek byl velmi pozitivni a moc nam chutnalo. Davam ti bodika a pridavam fotku.
4


Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jemný makovec babičky Boženky
Přidáno před 9 hodinami
Maková bábovka s čokoládou a mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Supersulc
Přidáno před 18 hodinami
Cizrnová směs s mrkví a rajčaty
Přidáno před 19 hodinami
Ořechová hvězda z kynutého těsta se skořicí a rumem
Přidáno 5. 12. 2023 15:02
Rozmarýnové housky
Přidáno 5. 12. 2023 12:21
Právě bylo uvařeno:
Kofilové slzičky
vslavickova55 uvařila před 1 hodinou
Chlebová polévka
VortexCZ uvařil před 3 hodinami
Linecké košíčky
Veruu24 uvařila před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
luema uvařila před 5 hodinami
Biskupský chlebíček se sušeným ovocem
Kava 2 uvařila před 5 hodinami
Pravý vepřový guláš
Moanka uvařil před 6 hodinami
Domácí chleba
petanjedlak uvařila před 7 hodinami
Základní hovězí vývar
MamkaTerka uvařila před 9 hodinami
Dýňová polévka s kokosovým mlékem a chilli
smidel uvařila před 9 hodinami
Skořicové cukroví z lisu na česnek
Nadula3 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: vepřové na česneku veprove kostky na cesneku vepřové na česneku recept veprove na cesneku omacka vepřový na česneku vepřova kyta na česneku vepřové maso pečené na česneku pečené vepřové maso na česneku pečené vepřové na česneku pečené maso na česneku vepřová na česneku vepřové plátky na česneku vepřového maso na česneku na česneku recepty vepřové na česneku vepřové maso recepty vepřové na pepři vepřové kostky na pepři recept veprove na cesneku pečená vepřová kýta na česneku
Suroviny: kýta vepřová, cibule, máslo, olej, česnek, mouka hladká, masox, pepř, sůl
Vepřové maso na česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR6
17 názorů