Nutriční hodnoty (Jablíčka ve smaženém kabátku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 4 486 kJ / 1 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,90 g |
| Tuky | 14,27 g |
| – nasycené | 3,81 g |
| – nenasycené | 7,05 g |
| –– mononenasycené | 3,60 g |
| –– polynenasycené | 3,45 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 23,08 g |
| Cholesterol | 263 mg |
| Sodík | 201 mg |
| Sůl | 0,68 g |
| Sacharidy | 192,51 g |
| – cukry | 79,43 g |
| ––– laktóza | 3,31 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3-4 3-4 jablka | Jablko čerstvé | 525 g |
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřícího prášku | Kypřící prášek | 5 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 4-5 lžic 4-5 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 67.5 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 měkký polotučný tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce jahodové marmelády | Marmeláda jahodová | 15 g |
| 200 g 200 g čerstvých jahod | Jahody čerstvé | 200 g |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
| snítka snítka máty na ozdobu | Máta peprná list čerstvá |