Nutriční hodnoty (Buchta za babku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 121 kJ / 3 136 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,15 g |
| Tuky | 107,68 g |
| – nasycené | 59,11 g |
| – nenasycené | 40,05 g |
| –– mononenasycené | 34,80 g |
| –– polynenasycené | 5,25 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 8,75 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 354 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 485,48 g |
| – cukry | 299,93 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 dkg 10 dkg másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 3 3 celá vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 hrnek 1 hrnek 100% jablečného džusu | Džus jablečný | |
| 3 lžíce 3 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 45 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| strouhaná kůra z 1 citrónu | Citrón čerstvý | |
| šlehačka | Šlehačka 35% |