Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou

Merylas Kuchař:

12 - 15 porcí Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 39 názorů

537
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Suroviny

Na těsto:
3 vejce
90 g moučkového cukru
trochu citronové kůry
špetka soli do sněhu
90 g polohrubé mouky
1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
Na pudink:
700 ml mléka
2 vanilkové pudinky
cukr dle potřeby - zhruba 40 g
80 g másla možno i 100 g
Na želé:
2 ks jahodové želé od Dr.Oetkera
cukr dle potřeby - zhruba 70 g
1 l vody na přípravu
Ještě budeme potřebovat:
zhruba 500 g čerstvých jahod
na dozdobení na talíři šlehačku
jahodový topping
lístky máty nebo meduňky
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky si vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou do bělavé pěny, taktéž si ušleháme s malou špetkou soli pevný sníh a mouku si prosijeme s práškem do pečiva. Pak do žloutkové směsi přidáme asi polovinu mouky a trochu sněhu, už lehčeji promícháme a zase přidáme druhou polovinu mouky s trochou sněhu, opatrně promícháme a nakonec už velmi lehce vmícháme zbytek sněhu.

  2. Na pečení si předem připravíme hluboký plech s okraji, ten vyložíme papírem na pečení, aby nám na plechu lépe držel, tak plech můžeme mírně navlhčit. Pokud nepoužijeme papír, tak musíme vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Stačí do poloviny, jelikož piškot bude nízký.
    Na plech rozetřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.Po upečení i s papírem vyndáme z plechu a necháme zchladnout.

  3. Mezitím si uvaříme hustější pudink, osladíme si ho dle vlastní chuti. Po uvaření odstavíme, občas promícháme a ještě do horkého vmícháme na menší kousky nakrájené máslo, až se hmota spojí. Místo části cukru můžeme přidat při vaření vanilkový cukr, taktéž místo cukru jde použít nějaké náhradní sladidlo.

  4. Z piškotového plátu odstraníme papír na pečení, plát vložíme zpět na plech a zalijeme ještě teplým pudinkem. Ten dobře rozetřeme až k okrajům, aby nikde nebyly mezery. Už nyní se můžou na pudink poklást jahody a mírně je do pudinku zatlačit. Necháme v chladničce vychladit a pak zalijeme už velmi mírně houstnoucí jahodovou želatinou připravenou dle návodu na sáčku - v 1 litru horké vody - ale pod bodem varu, rozpustíme 2 sáčky želatiny a cukr. Místo cukru můžeme opět použít nějaké náhradní sladidlo.
    Doporučuji si ji připravit v dost velkém předstihu, déle to trvá než zchladne a začne želírovat, je třeba s tím počítat. Moučník zalévám když už začíná pomalinku houstnout, nemělo by se stát, že pak někde proteče a ovoce nám "neplave".
    Necháme v chladničce důkladně ztuhnout, krájíme na řezy a na talíři dozdobíme dle své fantazie.

Poznámka

Na tomto moučníku je větší vrstva želé a celý moučník obsahuje jen 80 g másla v pudinku. Je toho plný hluboký plech s okraji.

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 302 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou

  • Nikols Nikols(neregistrovaný)

    Dobrý den dnes jsme pekli a nechtějte vědět jak to dopadlo recept dobrý ale ten korpus se nám smrskl a nedopadlo to dobře ani želatina nic moc.Naše buchta rozhodně neodpovídá obrázku.:-S

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Michaela Medkova: Moc děkuji za pochvalu. :-8 Mám radost, že moučník chutná.:-K

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Včera jsem pekla, dnes jsme ochutnávali.:-p Řezy jsou vynikající, všem chutnalo a přidávali si.;-);-);-) Musím zbytek schovat, čekáme návštěvu, tak aby na ně něco zbylo.Děkuji za recept a ukládám, určitě zopakuji.:-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Jana:Dekuji za vyzkouseni:-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Tak jsem dnes upekla tento užasný desertík a musím říct je skvělý.Jen se mi nezdálo množství ingrediencí tak jsem to zdvojnásobila a výsledek maxi super.Jen pro příště musím přidat trochu více cukru nebo dcerka i manžel mají rádi sladčí.Mějte se fajn a moc díky za inspiraci.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Malciska: Ten korpus ale bude nízký, jelikož se dává ještě celkem dost pudinku, ovoce a želé. Ale není to nenadýchaná placka, to ne. Důležité je vše řádně našlehat a jemně smíchat dohromady. Dej vědět jak to dopadlo;-):-K

    Odpovědět

  • Malciska Malciska

    zrovna peču korpus a nevím čím to je, ale opět mi to ani trochu nevyběhlo a je z korpusu jen placka :-( zkusím ještě jednou a uvidíme

    Odpovědět

  • Zuzajda Zuzajda

    Dávám také bodík:yes:pekla jsem a byl moc dobrý, nebyl moc sladký a tak jsem se do něho bez výčitek pustila :-p jen doporučuji použít nějakou kvalitní želatinu, já jsem měla želatinu z Lídlu a ta mi představte si zatuhla až po 24 hodinách:-// takže mi pár jahod vyplavilo nahoru, ale přesto to bylo vynikající :-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Lucka: Děkuji moc za takovou pochvalu:-8:-K Moc mě těší, že moučník chutnal a zdravím kolegy;-):-)).A ještě jednou díky:-*:-K

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Výýýborééé :yes: Kolegové v práci si to pochvalovali, i ti, kteří nejí sladké. Každý týden peču jinou buchtu nebo zákusek a říkali, že už nic jiného nechtějí :-)) Akorát přidávám navíc do pudinku tak dvě lžíce rumu nebo vaječného likéru a z ovoce dávám jahody, maliny, ostružiny, rybíz a borůvky. Pak je to tak příjemně sladkokyselé ;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Anduli, Koubkova: Doufám, že recept nezklamal a že chutnalo:-K A děkuji:-K

    Odpovědět

  • Anduli Anduli

    Krásné fotečky, tak mne to nalákalo, že už se mi ohřívá voda na želatinu, dílko se snad dodaří a chutnat bude perfektně, děkuji za typ :yes::-K

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Těsto jsem pekla z dvojí dávky, ovocné želé mám :-p:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    1Xtina: Ahojky, já mám plynovou troubu, tak teplotu jen odhaduju;-) Takže bude to zhruba na 180°C a doba pečení tak asi 8-12 minut. Piškot má být světlý - růžový.Děkuji za zájem a jestli budeš dělat, tak ať se podaří;-):yes: A dej vědět:-8

    Odpovědět

  • 1Xtina 1Xtina

    ahoj chtěla bych se zeptat jak dlouho a na kolik stupňů přibližně pečeš to těsto?;-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo