Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou

Suroviny 12 - 15 porcí

Na těsto:
3 vejce
90 g moučkového cukru
trochu citronové kůry
špetka soli do sněhu
90 g polohrubé mouky
1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
Na pudink:
650 ml mléka
2 vanilkové pudinky
cukr dle potřeby - zhruba 40 g
80 g másla možno i 100 g
Na želé:
2 ks jahodové želé od Dr.Oetkera
cukr dle potřeby - zhruba 70 g
1 l vody na přípravu
Ještě budeme potřebovat:
zhruba 500 g čerstvých jahod
na dozdobení na talíři šlehačku
jahodový topping
lístky máty nebo meduňky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky si vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou do bělavé pěny, taktéž si ušleháme s malou špetkou soli pevný sníh a mouku si prosijeme s práškem do pečiva. Pak do žloutkové směsi přidáme asi polovinu mouky a trochu sněhu, už lehčeji promícháme a zase přidáme druhou polovinu mouky s trochou sněhu, opatrně promícháme a nakonec už velmi lehce vmícháme zbytek sněhu.

  2. Na pečení si předem připravíme hluboký plech s okraji, ten vyložíme papírem na pečení, aby nám na plechu lépe držel, tak plech můžeme mírně navlhčit. Pokud nepoužijeme papír, tak musíme vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Stačí do poloviny, jelikož piškot bude nízký.
    Na plech rozetřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.Po upečení i s papírem vyndáme z plechu a necháme zchladnout.

  3. Mezitím si uvaříme hustější pudink, osladíme si ho dle vlastní chuti. Po uvaření odstavíme, občas promícháme a ještě do horkého vmícháme na menší kousky nakrájené máslo, až se hmota spojí. Místo části cukru můžeme přidat při vaření vanilkový cukr, taktéž místo cukru jde použít nějaké náhradní sladidlo.

  4. Z piškotového plátu odstraníme papír na pečení, plát vložíme zpět na plech a zalijeme ještě teplým pudinkem. Ten dobře rozetřeme až k okrajům, aby nikde nebyly mezery. Už nyní se můžou na pudink poklást jahody a mírně je do pudinku zatlačit. Necháme v chladničce vychladit a pak zalijeme už velmi mírně houstnoucí jahodovou želatinou připravenou dle návodu na sáčku - v 1 litru horké vody - ale pod bodem varu, rozpustíme 2 sáčky želatiny a cukr. Místo cukru můžeme opět použít nějaké náhradní sladidlo.
    Doporučuji si ji připravit v dost velkém předstihu, déle to trvá než zchladne a začne želírovat, je třeba s tím počítat. Moučník zalévám když už začíná pomalinku houstnout, nemělo by se stát, že pak někde proteče a ovoce nám "neplave".
    Necháme v chladničce důkladně ztuhnout, krájíme na řezy a na talíři dozdobíme dle své fantazie.

Poznámka od kuchařky

Na tomto moučníku je větší vrstva želé a celý moučník obsahuje jen 80 g másla v pudinku. Je toho plný hluboký plech s okraji.

Komentáře k receptu Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    be.amenity: Moc děkuji za pochvalu a taktéž na nádhernou fotku. Jsem moc ráda, že se recept osvědčil a moučník chutná. :-K

    Odpovědět

  • be.amenity be.amenity

    Úžasný recept:yes: Dělám řezy dle tohoto receptu už po několikáté a s různou obměnou ovoce a vždy mají úspěch<3 Perfektní je slabý piškot a pak silná vrstva pudinkového patra s ovocem, zalitá želatinou:-8 Osvěžující je prvek citronové kůry do piškotu:-* a fakt, že dezert není přeslazený:-! delikatesa;-) Přidávám foto a děkuji za tento recept:-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Geryyy: Já používám plech o velikosti cca 40 x 30 cm. Piškot nemá být moc vysoký, je tam pak vyšší vrstva želé + pudink. Je to vidět na druhé fotce na řezu.

    Odpovědět

  • Geryyy Geryyy

    Ten piškot je teda na opravdu velmi malý plech, já jej dělala na plech 27x29cm a je malý a nízký, takže kdo chce dělat tak raděj z dvojnásobné dávky.

    Odpovědět

  • Nikols Nikols(neregistrovaný)

    Dobrý den dnes jsme pekli a nechtějte vědět jak to dopadlo recept dobrý ale ten korpus se nám smrskl a nedopadlo to dobře ani želatina nic moc.Naše buchta rozhodně neodpovídá obrázku.:-S

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Michaela Medkova: Moc děkuji za pochvalu. :-8 Mám radost, že moučník chutná.:-K

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Včera jsem pekla, dnes jsme ochutnávali.:-p Řezy jsou vynikající, všem chutnalo a přidávali si.;-);-);-) Musím zbytek schovat, čekáme návštěvu, tak aby na ně něco zbylo.Děkuji za recept a ukládám, určitě zopakuji.:-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Jana:Dekuji za vyzkouseni:-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Tak jsem dnes upekla tento užasný desertík a musím říct je skvělý.Jen se mi nezdálo množství ingrediencí tak jsem to zdvojnásobila a výsledek maxi super.Jen pro příště musím přidat trochu více cukru nebo dcerka i manžel mají rádi sladčí.Mějte se fajn a moc díky za inspiraci.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Malciska: Ten korpus ale bude nízký, jelikož se dává ještě celkem dost pudinku, ovoce a želé. Ale není to nenadýchaná placka, to ne. Důležité je vše řádně našlehat a jemně smíchat dohromady. Dej vědět jak to dopadlo;-):-K

    Odpovědět

  • Malciska Malciska

    zrovna peču korpus a nevím čím to je, ale opět mi to ani trochu nevyběhlo a je z korpusu jen placka :-( zkusím ještě jednou a uvidíme

    Odpovědět

  • Zuzajda Zuzajda

    Dávám také bodík:yes:pekla jsem a byl moc dobrý, nebyl moc sladký a tak jsem se do něho bez výčitek pustila :-p jen doporučuji použít nějakou kvalitní želatinu, já jsem měla želatinu z Lídlu a ta mi představte si zatuhla až po 24 hodinách:-// takže mi pár jahod vyplavilo nahoru, ale přesto to bylo vynikající :-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Lucka: Děkuji moc za takovou pochvalu:-8:-K Moc mě těší, že moučník chutnal a zdravím kolegy;-):-)).A ještě jednou díky:-*:-K

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Výýýborééé :yes: Kolegové v práci si to pochvalovali, i ti, kteří nejí sladké. Každý týden peču jinou buchtu nebo zákusek a říkali, že už nic jiného nechtějí :-)) Akorát přidávám navíc do pudinku tak dvě lžíce rumu nebo vaječného likéru a z ovoce dávám jahody, maliny, ostružiny, rybíz a borůvky. Pak je to tak příjemně sladkokyselé ;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Anduli, Koubkova: Doufám, že recept nezklamal a že chutnalo:-K A děkuji:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: jahodová buchta s želatinou jahodové řezy s želatinou jahodový dort s pudinkem se želatinou jahodová buchta se želatinou jahodová buchta s pudinkem buchta s jahodami a želatinou buchta s pudinkem a želatinou piškot s jahodami a želatinou ovocné řezy se želatinou jahodový moučník se želatinou buchta s ovocem a pudinkem a želatinou rezy s želatinou jahodove rezy se zelatinou ovocna buchta se zelatinou piškot s jahodami a pudinkem jahodové řezy ovocné řezy s želatinou jahodový koláč s pudinkem a želatinou buchta na plech s jahodami a zelatinou ovocné řezy a želatinou