Nutriční hodnoty (Masové koule na bylinkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 688 kJ / 1 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 60,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,60 g |
Tuky | 74,21 g |
– nasycené | 24,25 g |
– nenasycené | 43,53 g |
–– mononenasycené | 33,00 g |
–– polynenasycené | 10,53 g |
––– omega 3 | 1,01 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 430 mg |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 2,84 g |
Sacharidy | 46,16 g |
– cukry | 31,14 g |
––– laktóza | 2,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g mletého masa (vepřové s hovězím) | Vepřový ořez | 300 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 2 trojúhelníky taveného sýra | Sýr tavený | |
1 lžíce 1 lžíce nakrájené čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce nakrájeného čerstvého libečku | Libeček čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce Dijónské hořčice (nemusí být) | Hořčice dijonská | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
lžička lžička hladké mouky na spojení | Mouka pšeničná hladká | |
olej na smažení | Olej řepkový | |
300 ml 300 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 300 ml |
4 4 jarní cibulky našikmo nakrájená | Cibulka jarní čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce kremžské hořčice | Hořčice kremžská | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce Dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
3 lžíce 3 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
citrónová šťáva na dochucení | Šťáva z citrónu | |
špagety rýže nebo brambory | Špagety pšeničné | |
nahrubo pomletý barevný pepř nebo chilli papričky na posyp omáčky | Pepř barevný |