Nutriční hodnoty (Masové koule na bylinkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 688 kJ / 1 120 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,60 g |
| Tuky | 74,21 g |
| – nasycené | 24,25 g |
| – nenasycené | 43,53 g |
| –– mononenasycené | 33,00 g |
| –– polynenasycené | 10,53 g |
| ––– omega 3 | 1,01 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 430 mg |
| Sodík | 1,19 g |
| Sůl | 2,84 g |
| Sacharidy | 46,16 g |
| – cukry | 31,14 g |
| ––– laktóza | 2,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g mletého masa (vepřové s hovězím) | Vepřový ořez | 300 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 trojúhelníky taveného sýra | Sýr tavený | |
| 1 lžíce 1 lžíce nakrájené čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce nakrájeného čerstvého libečku | Libeček čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce Dijónské hořčice (nemusí být) | Hořčice dijonská | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| lžička lžička hladké mouky na spojení | Mouka pšeničná hladká | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 300 ml 300 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 300 ml |
| 4 4 jarní cibulky našikmo nakrájená | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce kremžské hořčice | Hořčice kremžská | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce Dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 3 lžíce 3 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| citrónová šťáva na dochucení | Šťáva z citrónu | |
| špagety rýže nebo brambory | Špagety pšeničné | |
| nahrubo pomletý barevný pepř nebo chilli papričky na posyp omáčky | Pepř barevný |