Nutriční hodnoty (Perníková mlaskajda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 135 kJ / 2 900 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,50 g |
| Tuky | 127,31 g |
| – nasycené | 19,12 g |
| – nenasycené | 100,85 g |
| –– mononenasycené | 71,55 g |
| –– polynenasycené | 29,30 g |
| ––– omega 3 | 8,25 g |
| Vláknina | 24,00 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 212 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 370,95 g |
| – cukry | 168,75 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 pěkné vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 2/3 2/3 prášku do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 3 lžíce 3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 75 g |
| 1/2 dlaně 1/2 dlaně marmelády | Marmeláda jahodová |