Nutriční hodnoty (Falešná houbová polévka z ředkviček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 281 kJ / 306 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,44 g |
| Tuky | 1,15 g |
| – nasycené | 0,13 g |
| – nenasycené | 0,71 g |
| –– mononenasycené | 0,37 g |
| –– polynenasycené | 0,33 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 11,72 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 36 mg |
| Sůl | 0,07 g |
| Sacharidy | 59,68 g |
| – cukry | 8,34 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 svazky 2 svazky ředkviček | Ředkvička čerstvá | 220 g |
| 4-5 4-5 brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička papriky | Paprika bílá čerstvá | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| 3 3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |