Nutriční hodnoty (Čočka vařená s klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 711 kJ / 3 755 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 197,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 71,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 125,71 g |
| Tuky | 188,34 g |
| – nasycené | 49,06 g |
| – nenasycené | 134,28 g |
| –– mononenasycené | 88,84 g |
| –– polynenasycené | 45,44 g |
| ––– omega 3 | 8,30 g |
| Vláknina | 104,00 g |
| Cholesterol | 385 mg |
| Sodík | 5,14 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 267,90 g |
| – cukry | 35,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 dkg 50 dkg čočky | Čočka hnědá neloupaná | 500 g |
| 50 dkg 50 dkg moravském klobásy | Klobása | 500 g |
| 2 2 středně velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 20 dkg 20 dkg rajčat | Rajče červené čerstvé | 200 g |
| 15 dkg 15 dkg paprik | Paprika bílá čerstvá | 150 g |
| 10 dkg 10 dkg oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 5 dkg 5 dkg slaniny | Špek | 50 g |
| ocet | Ocet lihový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |