Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Brynzová pomazánka

Brynza je oblíbeným slovenským sýrem z ovčího mléka. Pokud ji milujete, vyzkoušejte si udělat lahodnou pomazánku. Nejlepší je na čerstvém chlebu s kyselým mlékem, ale skvěle se hodí i na oslavu na jednohubky.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

28. 3. 2009 11:31

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 644 kJ / 871 kcal
Bílkoviny54,89 g
Tuky64,50 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 2,24 g
Sůl5,87 g
Sacharidy16,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

marie244

23. 10. 2013 15:35

Dik,po dlouhe dobe jsem u nas v Anglii sehnala bryndzu tak pomazanka moc chutnala:yes:

Ivana64

29. 8. 2013 18:27

měla jsem hodně tuhou brynzu, tak jsem ji smíchala se stejným množstvím "domácí lučiny" (vykapaný bílý jogurt), mleté papriky jen zlehka, za to hodně pažitky. Moc dobré :yes:

Ivana79 Ivana79

3. 5. 2011 08:26

Je sezóna májovej bryndze,tak som včera kúpila a aj keď bryndzu až tak nemusím,aspoň raz za rok musí byť u nás táto pomazánka s čerstvou zeleninou:-*:-p:yes:Pridala som strúčik cesnaku:-)Dávam bodík aj fotku.

tejaja tejaja

25. 10. 2009 06:54

Najlepšia je jarná bryndza, keď sa ovce vyženú na pašu, tráva je jemnučká, mäkká...dostať ju pod názvom Májová bryndza. A v lete samozrejme tiež, v zime nieto trávy, mlieko je "chudobnejšie" , ale aj tak je bryndza veľmi zdravá.;-):-K

BILKOVAI BILKOVAI

25. 10. 2009 00:36

Tahle pomazánka voní létem, mým dětstvím.;-( Tu maminka dělala vždycky v létě. To prý je brynza lepší:-) Dávám samozřejmě bodík.

magdalenka magdalenka

5. 7. 2009 13:04

Je výborná, stará klasika. Niekedy namiesto cibuľky (pažítky) pridám pretlačený cesnak. Je to potom bryndzovo-cesnaková, u nás obľúbená hlavne s paradajkami...(a kolieskom klobásy)

spagetka spagetka

5. 7. 2009 12:59

Marti, dovolím si tvrdit, že maďarskou - já totiž z žádné jiné nádhernější červenou neviděla a že jsem jich vyzkoušela ;-):-p:yes:

Marta Marta

5. 7. 2009 12:54

musím se přiznat, že do loňského roku jsem bryndzu absolutně neznala :-8, ale po ochutnání (díky topreceptům) si mě hned získala :-p. Nevím, co jsem to měla za papriku, dala jsem jí poloviční množství, pomazánku mám doslova červenou :-D:-D, ale nevadí, je skvělá, bodík letí :yes:

tejaja tejaja

30. 6. 2009 15:24

pusinka, ja neviem, aká pomazánka sa predáva v pizzérii. Toto je klasická, stará bryndzová pomazánka, ktoprá sa u nás robí generácie. Vlastne, keď sa povedalo bryndzová pomazánka, každý si predstavil toto. :-D

pusinka

30. 6. 2009 00:27

Není to ta pomazánka, jak se podává v pizzeriích??

spagetka spagetka

28. 3. 2009 19:49

Přesně takovéto pomazánky milujem :-p;-):yes:

Jana Pá

28. 3. 2009 11:33

:-p:yes: Už přestaň:-! Já miluji pomazánky v každé podobě:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brinzová pomazánka bryndzová pomazánka bryndza pomazanka brindzova pomazanka recept na brynzovou pomazanku pomazánka z bryndzy bryndzova pomazanka recept brinzová pomazánka recept bryndza recepty bryndza v receptech pomazánka bryndza brinzove halušky pomazánka z bryndze bryndzová pomazánka sk brynzová brynzová natierka domácí bryndza brindzova natierka bryndza pomazánky bryndza recept

Suroviny: brynza, mléko, pažitka, paprika sušená sladká, sůl

TopRecepty.cz

Brynzová pomazánka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZx5