Nutriční hodnoty (Kvásková variace na šumavský bochník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 270 kJ / 2 694 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 81,68 g |
Tuky | 37,41 g |
– nasycené | 4,50 g |
– nenasycené | 30,15 g |
–– mononenasycené | 17,24 g |
–– polynenasycené | 12,91 g |
––– omega 3 | 2,25 g |
Vláknina | 32,93 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,71 g |
Sůl | 24,00 g |
Sacharidy | 491,10 g |
– cukry | 24,67 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) | Kvásek žitný | 200 ml |
250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
1 1 střední vařený rozmačkaný brambor | Brambor zimní | 50 g |
75 g 75 g pšeničné celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 75 g |
75 g 75 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 75 g |
350 g 350 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
2 lžíce 2 lžíce kmínu | Kmín | 30 g |
3 lžičky 3 lžičky soli | Sůl mořská | 24 g |
4 4 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku) | Droždí pekařské lisované |