Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kvásková variace na šumavský bochník)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 270 kJ /
2 694 kcal
Bílkoviny81,68 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny81,68 g
Tuky37,41 g
– nasycené4,50 g
– nenasycené30,15 g
–– mononenasycené17,24 g
–– polynenasycené12,91 g
––– omega 32,25 g
Vláknina32,93 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,71 g
Sůl24,00 g
Sacharidy491,10 g
– cukry24,67 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) Kvásek žitný 200 ml
250 ml 250 ml vody Voda 250 ml
1 1 střední vařený rozmačkaný brambor Brambor zimní 50 g
75 g 75 g pšeničné celozrnné mouky Mouka pšeničná celozrnná hrubá 75 g
75 g 75 g žitné chlebové mouky Mouka žitná hladká 75 g
350 g 350 g pšeničné chlebové mouky Mouka pšeničná hladká 350 g
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
2 lžíce 2 lžíce kmínu Kmín 30 g
3 lžičky 3 lžičky soli Sůl mořská 24 g
4 4 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku) Droždí pekařské lisované

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.