Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toskánský bůček

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Doba přípravy 6 hodin + 3 hodiny naložení

6 hodin + 3 hodiny naložení

Hledáte nápad, jak připravit ten pěkný bůček, co se na vás smál z vitríny v obchodě? Pak ho zkuste pěkně naložit do bylinek a pomalu upéct. Věřte, že s tímhle receptem neuděláte chybu a zazáříte.

Přidat do oblíbených JanaDorazinova JanaDorazinova Přečíst komentáře 13

Suroviny pro 1

3-4 porce

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 492 kJ /
1 791 kcal
Bílkoviny77,13 g
Tuky150,30 g
Vláknina14,79 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 564 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy28,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček - nejlépe bez kosti - potřeme olivovým olejem ze všech stran. Krok 2: Do misky dáme rozmarýn, tymián, oregano, sušený česnek, česnek nakrájený na mini kostičky, chilli koření, sůl a nakrájenou cibuli. Promícháme, vytvoříme hustou jakoby pastu. Tou bůček ze všech stran potřeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat v lednici. Krok 3: Namarinovaný bůček vložíme do pekáčku, přilijeme 1 dl vody, přikryjeme alobalem a pečeme na 80 stupňů cca 5-6 hodin. Můžeme pochopitelně použít pomalý hrnec. Krok 4: Po zhruba 5 hodinách odstraníme alobal a pečeme na 180 stupňů ještě asi 30 minut na barvu. Krok 5: Bůček můžeme podávat k zelí a knedlíkům, ke špenátu, popřípadě jen tak s chlebem.

TIP: Jak na domácí houskové knedlíky

Zveřejněno 5. 8. 2018 21:11

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánský bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r4kE

Marie

Komentáře (13)

Vynikající. Teplý i studený. Nemá chybu.

Patrik581102: Díky, to mne těší :-)

A můžu pekáč namísto alobalu přiklopit horním víkem (který jsem bohužel naneštěstí dostal při zakoupení spodní části pekáčku ) ?
A nebo mám striktně trvat , aby mě v prodejně namísto horní části pekáčku dali ruličku alobalu ?
Toť zásadní otázka ;-)
Ale jináč to vypadá fakt "chutně" !
:-8

cekrops: :-D jasně, že můžeš!!! Já nemám poklici na pekáček :-)

:-K Dnes jsme byli mimořádně sami s manželem, ale třebaže bůčku bylo víc jak půl kila, moc na studeno nezbylo. Výborný.:yes::yes:

hospodyne: To mne moc těší!!! :-)

nádhera:-K:yes:

Doporucuji na marinadu smichat sul, bylinky, cesnek s olejem (urcite bych nedala oregano, ale zamenila ho za salvej + kousek bobkoveho lisu). Timto potrit bucek, nechat ho marinovat a na podliti (misto vody), pouzit bile vino. Urcite vice toskanske ;-)

bofinka: Možná, ale šalvěj doma nemám. Bílé víno by nebylo na škodu;-)

Bôčik nie je moja platforma, ale keby som ho jedla, tak si ho určite urobím podľa tohto receptu. Dostali ma bylinky. :-D

tejaja: asi ano, můj syn bylinky nemá rád a napsal mi, že je skvělý :-8

Zobrazit 2 starší odpovědi

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Tématické fráze:
sušený bůček, bucek, bůček recept, sušený bůček recept, recepty z bůčku, bůček recepty, recept na bůček, recept na sušeny buček, bůček sušený, sušený bůček recepty, pečený vepřový bůček, recepty buček, sušený bůček doma, recpty z bucku, co je bůček, bůček v receptech, bucek suseny recept, sušený bucek v soli, sušený bůček v lednici, bucek podle v itálii

Suroviny:
bůček vepřový, olej olivový, rozmarýn, tymián, koření oregáno, česnek sušený, česnek, cibule, koření chilli, sůl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánský bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r4kE

Přidat fotografie receptu