Toskánský bůček

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: 6 hodin + 3 hodiny naložení 3-4 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

vepřový bůček - cca 500 g vcelku
olivový olej na potření
Marináda:
1 lžička rozmarýnu
1 lžička tymiánu
1 lžička oregana
1 lžička sušeného česneku
4 stroužky čerstvého česneku nakrájeného na mini kostičky
1 větší cibule
1 lžička čili koření
sůl
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček - nejlépe bez kosti - potřeme olivovým olejem ze všech stran.

  2. Do misky dáme rozmarýn, tymián, oregano, sušený česnek, česnek nakrájený na mini kostičky, čili koření, sůl a nakrájenou cibuli. Promícháme, vytvoříme hustou jakoby pastu. Tou bůček ze všech stran potřeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat v lednici.

  3. Namarinovaný bůček vložíme do pekáčku, přilijeme 1 dl vody, přikryjeme alobalem a pečeme na 80 stupňů cca 5-6 hodin. Můžeme pochopitelně použít pomalý hrnec.

  4. Po zhruba 5 hodinách odstraníme alobal a pečeme na 180 stupňů ještě asi 30 minut na barvu.

  5. Bůček můžeme podávat k zelí a knedlíkům, ke špenátu, popřípadě jen tak s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 534 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Toskánský bůček

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bucek bůček recept bůček recepty recepty z bůčku sušený bůček recpty z bucku co je bůček bučekrecept susrny bůček sušený bůček recept recept bůček recept na bůček recepty na buček recety z bucku

Zapomněl/a jsem heslo