Toskánský bůček

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 6 hodin + 3 hodiny naložení 3-4 porce Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

vepřový bůček - cca 500 g vcelku
olivový olej na potření
Marináda:
1 lžička rozmarýnu
1 lžička tymiánu
1 lžička oregana
1 lžička sušeného česneku
4 stroužky čerstvého česneku nakrájeného na mini kostičky
1 větší cibule
1 lžička čili koření
sůl
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček - nejlépe bez kosti - potřeme olivovým olejem ze všech stran.

  2. Do misky dáme rozmarýn, tymián, oregano, sušený česnek, česnek nakrájený na mini kostičky, čili koření, sůl a nakrájenou cibuli. Promícháme, vytvoříme hustou jakoby pastu. Tou bůček ze všech stran potřeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat v lednici.

  3. Namarinovaný bůček vložíme do pekáčku, přilijeme 1 dl vody, přikryjeme alobalem a pečeme na 80 stupňů cca 5-6 hodin. Můžeme pochopitelně použít pomalý hrnec.

  4. Po zhruba 5 hodinách odstraníme alobal a pečeme na 180 stupňů ještě asi 30 minut na barvu.

  5. Bůček můžeme podávat k zelí a knedlíkům, ke špenátu, popřípadě jen tak s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 744 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Toskánský bůček

  • Patrik581102: Díky, to mne těší :-)

    Odpovědět

  • Patrik581102 Patrik581102

    Vynikající. Teplý i studený. Nemá chybu.

    Odpovědět

  • cekrops: :-D jasně, že můžeš!!! Já nemám poklici na pekáček :-)

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    A můžu pekáč namísto alobalu přiklopit horním víkem (který jsem bohužel naneštěstí dostal při zakoupení spodní části pekáčku ) ?
    A nebo mám striktně trvat , aby mě v prodejně namísto horní části pekáčku dali ruličku alobalu ?
    Toť zásadní otázka ;-)
    Ale jináč to vypadá fakt "chutně" !
    :-8

    Odpovědět

  • hospodyne: To mne moc těší!!! :-)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-K Dnes jsme byli mimořádně sami s manželem, ale třebaže bůčku bylo víc jak půl kila, moc na studeno nezbylo. Výborný.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    nádhera:-K:yes:

    Odpovědět

  • bofinka: Možná, ale šalvěj doma nemám. Bílé víno by nebylo na škodu;-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Doporucuji na marinadu smichat sul, bylinky, cesnek s olejem (urcite bych nedala oregano, ale zamenila ho za salvej + kousek bobkoveho lisu). Timto potrit bucek, nechat ho marinovat a na podliti (misto vody), pouzit bile vino. Urcite vice toskanske ;-)

    Odpovědět

  • tejaja: asi ano, můj syn bylinky nemá rád a napsal mi, že je skvělý :-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jana Dorazinová-Remková: Janka, to verím, bylinky urobia svoje. :-K;-)

    Odpovědět

  • tejaja: Terezko, nikdy by mne nenapadlo, že tymián, nebo rozmarýn použiji zrovna na bůček. Znám kočku, která většinu života žije v Itálii a právě ona mi to poradila. No a můžu říct, že lepší bůček jsem snad nejedla ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Bôčik nie je moja platforma, ale keby som ho jedla, tak si ho určite urobím podľa tohto receptu. Dostali ma bylinky. :-D

    Odpovědět

Tématické fráze: sušený bůček bucek bůček recept recepty z bůčku bůček recepty recept na bůček sušený bůček recept recept na sušeny buček bůček sušený recepty buček sušený bůček doma recpty z bucku co je bůček sušený bůček s česnekem sušený vepřový bůček sušený bůček - na vzduchu jak marinovat bůček vietnamské recepty top recepty suseny bucek veprovy bucek na oreganu

Zapomněl/a jsem heslo