Toskánský bůček

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: 6 hodin + 3 hodiny naložení 3-4 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

vepřový bůček - cca 500 g vcelku
olivový olej na potření
Marináda:
1 lžička rozmarýnu
1 lžička tymiánu
1 lžička oregana
1 lžička sušeného česneku
4 stroužky čerstvého česneku nakrájeného na mini kostičky
1 větší cibule
1 lžička čili koření
sůl
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček - nejlépe bez kosti - potřeme olivovým olejem ze všech stran.

  2. Do misky dáme rozmarýn, tymián, oregano, sušený česnek, česnek nakrájený na mini kostičky, čili koření, sůl a nakrájenou cibuli. Promícháme, vytvoříme hustou jakoby pastu. Tou bůček ze všech stran potřeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat v lednici.

  3. Namarinovaný bůček vložíme do pekáčku, přilijeme 1 dl vody, přikryjeme alobalem a pečeme na 80 stupňů cca 5-6 hodin. Můžeme pochopitelně použít pomalý hrnec.

  4. Po zhruba 5 hodinách odstraníme alobal a pečeme na 180 stupňů ještě asi 30 minut na barvu.

  5. Bůček můžeme podávat k zelí a knedlíkům, ke špenátu, popřípadě jen tak s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 535 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Toskánský bůček

Tématické fráze: sušený bůček bucek bůček recept bůček recepty recepty z bůčku bůček sušený recpty z bucku co je bůček prodejna bůček recepty zbucku recept na na bucek sučený buček toskánský vepřový bůček recept bůček na oreganu bučekrecept susrny bůček sušený bůček recept recept bůček recept na bůček recepty na buček

Zapomněl/a jsem heslo