Hovězí polévka

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Polévky 41 názorů

Suroviny

Hovězí žebro (pořádný kousek)
mrkev
celer
petržel
libeček
masox
lžička soli (dle vlastní chuti)
1,5 l vody
cibule (dle chuti)
česnek
polévkové nudle
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žebro dáme nejlépe do tlakového hrnce, přidáme zeleninu, masox, sůl a vaříme zhruba 35-40 minut, aby maso bylo měkké a dalo se použít třeba k nějaké omáčce.

  2. Zvlášť si uvaříme nudle, zalejeme plévkou, posypeme libečkem, nebo zelenou petrželí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 837 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí polévka

  • drakoska drakoska

    cathleen: s tím nelze než souhlasit:-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    drakoska: občas je tu mlčení lepší než naštvaná slova. Třeba i co se týká toho masoxu - ať si každý vaří, jak je zvyklý.

    Odpovědět

  • drakoska drakoska

    cathleen: Jenže Jana mlčí. Od jisté doby u nás nesmí padnout slovo Toprecepty, jinak máme tichou domácnost. A tak se snažím sám. A mnohé už chápu.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    drakoska: ....zeptat se na cokoliv právě Jany....
    Recepty má dobré, vařitelné a je jich přes tisíc....nedivím se, že dostává dotazů hodně;-)

    Odpovědět

  • drakoska drakoska

    Krysak: :-D já tedy dočítám celou tu diskuzi pod polévkou. Hledám něco vysloveně vulgárního, ale nějak nic nevidím. Vývar z ponožek?? To je ta vulgarita?? Nebo, že by Jana někoho seřvala?? Já to fakt nemůžu najít!! Někdo se zeptal, proč masox a protože už několik týdnů čtu diskuze a komentáře právě k jejím receptům chápu, že zareagovala tak, jak zareagovala. Mnozí už jí ten masox vyčítali a tak reagovala možná podrážděně. Ale přišlo mi, nevím proč už poněkolikráté zde, že se mnozí opravdu strašně snaží udělat cokoliv, zeptat se na cokoliv právě Jany, protože vědí, jak bude reagovat. Nepsal bych to, kdybych několik dlouhých dní nečetl právě ty reakce u jejich receptů. Jakoby se někdo hodně snažil o to ji vytáčet. Je to jen nezávislý názor, nemusím mít pravdu a vůbec nikoho se nechci dotknout..
    A k tomuto receptu snad jen tolik..Vůbec nechápu, proč je tady recept na hovězí polévku. Já ji vařil od svých 10 let a nepamatuji se, že bych potřeboval nějaký recept..

    Odpovědět

  • Krysak Krysak

    petra: Kašli na ně, dala jsi otázku proč masox a místo, aby autorka odpověděla ve stylu "mě se chuť samotného vývaru zdá nevyrázná, tak pro zlepšení chuti dávám masox" odpověděla jak nanynka co sežrala všechnu moudrost ve stylu "co se ptáš blbko, jááá ho tam prostě dávááám a když nechááápeš proooč jsi blbka nedovoluj se ptáááát jinak tě seřvui na dvě doby"

    Jano, proc sem dáváte vlastně návod? Někdo se zeptá a vy ho seřveta jako hlupáka, tak se rovnou vykašlete dávat návody, když nechcete poradit, ale jenom řvát na ostatní co si dovolujou ptát se...

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    A jak tak koukám, tak mi přijde, že některé problémy si děláte sami, těmi přehnanými reakcemi :(
    Já jsem bez jakéhokoliv negativního podtextu prostě jenom konstatovala, že podle mě tam masox není potřeba, když se vývar nevaří 40 minut, ale táhne několik hodin. Nic víc!!

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Já jsem neřekla ani slovo o tom, že tam masox nemáte dávat, že to je hnus a nebo něco takového. Nic podobného jsem nenapsala.
    Jenom říkám, že kdyby se vývar táhnul třeba 7 hodin, tak masox vůbec není potřeba, má to krásnou chuť i bez toho. Ale když ho tam někdo potřebuje, tak je to jen jeho věc a nikomu jinýmu do toho nic není. :)

    Odpovědět

  • haolza haolza

    casino: nikdy jsem ten výraz neslyšela a nechápu proč bych si měla informace hledat jinde, se ptám v komentářích a ty jsou podle mého určeny ke komentování.., a když nevím zeptám se a je mi lhostejné, že to někomu vadí, tečka

    Odpovědět

  • jerry jerry(neregistrovaný)

    haolza:špik je česky morek,pan casino to mohl taky napsat, ale on je chytrej jak rádio:no:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Casino je tu od poucovani druhych?

    Odpovědět

  • casino casino

    haolza:
    Špikové kosti?
    Asi totéž co osso buco:-D:-D:-D
    (proč napřed nezkusíte přítele googla, he?:-))

    Odpovědět

  • haolza haolza

    Nechápu proč se tady pořád řeší takové věci dokola, kdo chce, dá si masox a třeba magi a kdo nechce tak nedá, to je volba každého a není nutné se kvůli tomu dohadovat, mne by spíš zajímalo co je to špikové, co přidala Rebeka...

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Jana Remkova: Za neomluvitelnou hrubku se vsem omlouvam (moje ruka je nekdy rychlejsi nez hlava - tedy ta jeji ceska cast).

    Hrubka je nechutna a hrozna, ale pripada mi, ze je na urovni Vaseho pojmenovani vyvaru bez Masoxu, ktery jste vedome nazvala "vyvarem z ponozek".
    Mate urcite pravdu v tom, ze pouzivani Masoxu je Vase volba a kdo ho nechce dat (napr. moje malickost), proste vynecha.

    Odpovědět

  • Eva: Ano, chybí..ó Bože, odpusť mi hříšníkovi..

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hovězí polévka hovězí polévka recept polevka hovězí hovězí polévka v tlakovém hrnci recept na hovezi polevku recept hovezi polevka hovězí na polévku hovězí polévka z vývaru recepty hovězí polévka dobrá hovězí polévka hovezi polevky polevka z hoveziho zebra polevka z hovezích žeber recepty polevky hovezi hovězí polévka s nudlemi hovezipolevka jak uvařit hovězí polévku jak se vaří hovězí polévka polévky hovězi recepty na hovezi polevku

Zapomněl/a jsem heslo