Nutriční hodnoty (Bramboračka zase jinak)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 683 kJ / 163 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,28 g |
| Tuky | 0,88 g |
| – nasycené | 0,25 g |
| – nenasycené | 0,52 g |
| –– mononenasycené | 0,13 g |
| –– polynenasycené | 0,39 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 16,67 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,90 g |
| Sůl | 4,67 g |
| Sacharidy | 26,58 g |
| – cukry | 10,81 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 10 cm 10 cm pórku | Pórek čerstvý | |
| hrnek hub čerstvých na kostičky kostičky či sušených | Hřib čerstvý | |
| 1/2 1/2 kg brambor na kostičku cca 1 x 1 cm | Brambor zimní | 25 g |
| 1 1 polévková lžíce majoránky | Majoránka sušená | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku na plátky či malou hrst sušených plátků | Česnek čerstvý | 21 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| vývar nebo masox | Vývar hovězí | |
| 1 lžíce 1 lžíce Podravky či jiného polévkového koření | Polévkové koření tekuté | 15 ml |
| máslo či olej | Máslo kravské | |
| tmavá jíška | Jíška tmavá instantní |