Nutriční hodnoty (Bylinková nádivka vedle pečeného kuřátka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 949 kJ / 1 422 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,16 g |
| Tuky | 63,28 g |
| – nasycené | 32,86 g |
| – nenasycené | 24,24 g |
| –– mononenasycené | 20,10 g |
| –– polynenasycené | 4,14 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 18,87 g |
| Cholesterol | 652 mg |
| Sodík | 2,21 g |
| Sůl | 5,28 g |
| Sacharidy | 161,15 g |
| – cukry | 20,81 g |
| ––– laktóza | 5,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší kuře (nebo 4 čtvrtky či stehna) | Kuře | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 5 5 rohlíků | Rohlík pšeničný bílý | 215 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| čerstvá petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| 2 2 jarní cibulky (s natí) | Cibulka jarní čerstvá | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| oregáno | Oregano sušené | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 špetka 1 špetka soli (podle potřeby) | Sůl mořská | 1 g |
| 1 špetka 1 špetka pepře | Pepř černý | |
| 1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná |