Nutriční hodnoty (Ořechový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 364 kJ / 3 911 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,00 g |
| Tuky | 205,08 g |
| – nasycené | 79,35 g |
| – nenasycené | 102,65 g |
| –– mononenasycené | 50,90 g |
| –– polynenasycené | 51,75 g |
| ––– omega 3 | 8,01 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,61 g |
| Sodík | 613 mg |
| Sůl | 1,66 g |
| Sacharidy | 425,89 g |
| – cukry | 262,59 g |
| ––– laktóza | 7,09 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 25 dkg 25 dkg pískového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 12 dkg 12 dkg másla | Máslo kravské | 120 g |
| 10 dkg 10 dkg umletých ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| 20 dkg 20 dkg hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |
| 0,5 0,5 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1/8 l 1/8 l vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |